Σοβαρά ερωτηματικά που γυρεύουν απάντηση στο έργο του 6ου Δημοτικού

    τουαλέτες 6ου Δημοτικού

    Προ ημερών (18 Αυγούστου 2015) διαβάσαμε στη σελίδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής στο Facebook μια ανακοίνωση, την οποία είδαμε και κοινοποιημένη από τον ίδιο το Δήμαρχο στο προφίλ της Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ελισάβετ Πετσατώδη, που έγραφε τα εξής

    Με επιμέλεια της Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δημου Αγιας Παρασκευης Ελισαβετ Πετσατωδη ανακατασκευάζονται αυτές τις μέρες,όπως ειχαμε δεςμευθει,οι χώροι υγιεινής του 6ου Δημοτικού Σχολειου και θα ειναι έτοιμοι πριν την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς.”

    συνοδευόμενη από εικόνες, δύο από τις οποίες αναδημοσιεύουμε.

    Πραγματικά χαρήκαμε, γιατί το αίτημα του 6ου Δημοτικού γίνεται πραγματικότητα και μάλιστα δεν αντικαθίστανται απλά κάποια σπασμένα είδη υγιεινής και σωλήνες, αλλά ξηλώθηκαν τα πάντα και ανακατασκευάζονται.

    Συζητώντας λοιπόν για το έργο, τα όσα ακούσαμε από διάφορες πηγές, μας έκοψαν το γέλιο και μας δημιούργησαν απορίες. Ψάξαμε για στοιχεία, αλλά δεν βρήκαμε και έτσι στρεφόμαστε στην Διοίκηση του Δήμου ζητώντας απαντήσεις.

    • Γνωρίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα αδειοδότησης, για τα έργα που εκτελούνται αυτή την περίοδο στο 6ο Δημοτικό έχει εκδοθεί σχετική άδεια και από που;
    • Ποιός φροντίζει για την ασφάλεια των μικρών μαθητών, με άλλα λόγια ποιός μηχανικός έχει αναλάβει να επιβλέπει το έργο, γιατί απ’ όσο γνωρίζουμε οι μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας δεν έχουν καμία ενημέρωση; Μπορεί στη δημοσίευση να αναφέρει ότι είναι υπό την επιμέλεια της Αντιδημάρχου, όμως όσοι γνωρίζουν, ξέρουν ότι αυτό απαγορεύεται.
    • Και ερχόμαστε στο θέμα το οικονομικό. Από που χρηματοδοτείται το έργο και ποιό είναι το κόστος; Ποιός εργολάβος το έχει αναλάβει; Μάθαμε πως ο εργολάβος που είχε αναλάβει τα σχολεία έχει οικονομικές στενότητες, τέτοιες που δεν δραστηριοποιείται πουθενά, άρα ποιός ανέλαβε και με ποιό τρόπο; Έγινε κάποιος διαγωνισμός, κάποια ανάθεση;

    Θα περιμένουμε τις απαντήσεις, γιατί δεν μας αρέσει να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα και γιατί όταν προέχει η ασφάλεια των παιδιών, δεν θέλουμε να δεχτούμε ότι ακολουθείται η τακτική του “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”, όποιος και να είναι ο σκοπός.

    Παρεμπιπτόντως, παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό, νέα και ανακοινώσεις του Δήμου να δημοσιεύονται πρωτίστως στο facebook και κατόπιν (μετά από 1-2 μέρες) στην ιστοσελίδα του Δήμου! Να υποθέσουμε ότι η ιστοσελίδα είναι άχρηστη και κακώς την πληρώνουμε; Επίσης προτείνουμε στο Δήμαρχο, να συστήσει στον υπάλληλο που κάνει τις δημοσιεύσεις στο facebook, να προσέχει περισσότερο βάζοντας τόνους, κενά και τα σωστά γράμματα στις λέξεις, ακόμα κι όταν γράφει από κινητό, γιατί προσβάλει την εικόνα της πόλης.

    —–

    Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

    Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
    Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

    Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.