Ανακύκλωση ή …διπλασιασμός δημοτικών τελών

Δοχεία Ανακύκλωσης

Οι επιπτώσεις της ανακύκλωσης στο περιβάλλον, στην κοινωνία, στην οικονομία και στην υγεία είναι τεράστιες:
• Μειώνονται τα σύμμεικτα απορρίμματα και τα προβλήματα διαχείρισης τους.
• Εξοικονομούνται ενέργεια και φυσικοί πόροι που λαμβάνονται συνεχώς από τη φύση.
• Μειώνεται η ρύπανση της ατμόσφαιρας του εδάφους και των υπόγειων υδάτων και ελαφρύνεται έτσι η επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
• Επιτυγχάνεται μακροπρόθεσμη πτώση των τιμών των προϊόντων καθώς δεν απαιτείται εκ νέου παραγωγή πρώτης ύλης.
• Σώζεται η υγεία όλων των κατοίκων του πλανήτη και διασφαλίζεται το καλύτερο μέλλον των παιδιών μας.
• Δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας σε τομείς θετικών ενεργειών για την διάσωση του πλανήτη.
• Δημιουργείται ευχάριστη αίσθηση και ικανοποίηση για την συμμετοχή στη βελτίωση του περιβάλλοντος και των συνθηκών ζωής.
Όμως παρά τις θετικές επιπτώσεις που επιφέρει στη ζωή όλων η ανακύκλωση, πολλοί δημότες τονίζει « εξακολουθούν να μην είναι θετικοί στην προσπάθεια μεγιστοποίησης της ανακύκλωσης».
Και επισημαίνει ότι «από 1/1/2016, ο τόνος των σύμμεικτων απορριμμάτων, εάν δεν προχωρήσουμε στη διαλογή στην πηγή των απορριμμάτων και αύξηση των ανακυκλωμένων το τέλος θα αυξηθεί από 45€ σε 80€ τον τόνο, σε εφαρμογή οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τούτο σημαίνει, ότι θα πρέπει να διπλασιασθούν τα δημοτικά τέλη πράγμα που δεν θα πρέπει καν να το σκεφτόμαστε την δύσκολη οικονομικά αυτή περίοδο. Όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να αυξήσουμε κατακόρυφα τα μεγέθη των ανακυκλωμένων και να εθιζόμαστε στην έννοια αυτής».

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.