Με γκρίνιες-αμφισβητήσεις και πολλά παράπονα έγινε η πρώτη συνέλευση γειτονιάς

IMG_20151018_193446563

Η Συνοικιακή Συνέλευση του Αϊ-Γιάννη, που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή, στέφθηκε από αποτυχία. Παρόντες 50 άτομα. Αν εξαιρέσουμε τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, της Αντιπολίτευσης, τους πρώην Δημοτικούς Συμβούλους, το Δ.Σ. του τοπικού Συλλόγου και της ΕΝΕΒΑΠ και κάποιους Δημοτικούς Υπαλλήλους, οι κάτοικοι που παραβρέθηκαν, δεν ξεπερνούσαν τους 10-12. Κακή οργάνωση και ενημέρωση; Γυρίζουν οι δημότες την πλάτη σε επικοινωνιακά παιχνίδια; Ή δεν ενδιαφέρονται για τα θέματα της περιοχής τους; Μάλλον και τα τρία μαζί.
Ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, έκαναν πρώτοι μια ενημέρωση-τοποθέτηση, στα θέματα της περιοχής, που ήταν πάρα πολύ γενική. Το σημαντικό που βγήκε όμως από την ενημέρωση του Γεράσιμου Βλάχου, ήταν ότι καταργείται η διέλευση το λεωφορείου Β5 από τον συνοικιακό ιστό κι έτσι οι Αγιοπαρασκευϊώτες θα αναγκάζονται να χρησιμοποιούν 2 λεωφορεία, κάνοντας μετεπιβίβαση. Από εκεί και μετά, άρχισαν τα δύσκολα για το Δήμαρχο.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου «΄Αγιος Ιωάννης», παραπονέθηκε ότι ειδοποιήθηκε για την συνέλευση μόλις τρεις μέρες πριν. Στη συνέχεια, είπε στο Δήμαρχο «μας πολεμήσατε κ. Δήμαρχε και καταργήθηκε το Β5». Αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα, όπως η διαμπερής κυκλοφορία, η ρύπανση και η φασαρία στην πλατεία κ.α. , για τα οποία η Δημοτική Αρχή δεν έκανε τίποτα.
Έκπληξη προκλήθηκε από την «επίθεση» του πρώην Δημάρχου Αντώνη Σιδέρη, ο οποίος απευθυνόμενος στο Δήμαρχο είπε: «Στην οδό Αγίου Ιωάννου, από το περίπτερο μέχρι την Ασημακοπούλου, από τις 40 λάμπες των νέων φωτιστικών οι 20 είναι καμένες. Υπάρχουν σπασμένα και στραβωμένα φωτιστικά. Είστε 1 χρόνο Δημοτική Αρχή κι αυτά τα πράγματα είναι ανεπίτρεπτα να συμβαίνουν». Αναφερόμενος στα άλλα ζητήματα (διαμπερής κυκλοφορία, ρύπανση πλατείας, θόρυβος, άναρχη στάθμευση κλπ), είπε: «Δημοτική Αρχή που δεν τολμά, δεν είναι Δημοτική Αρχή. Τολμήστε επιτέλους κ. Δήμαρχε».
Το λόγο πήραν και δημότες, που έκαναν ερωτήσεις και τοποθετήσεις, οι αρχηγοί των Παρατάξεων καθώς και πρώην και νυν Δημοτικοί Σύμβουλοι. Ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, εστιάστηκε στο γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή δεν είναι νέα, αφού οι παλιότεροι από αυτούς έχουν θητεία 18 ετών σαν Δημοτικοί Σύμβουλοι. Και δεν επιτρέπεται να μην ξέρουν τα προβλήματα της πόλης και να μην έχουν κανένα σχέδιο. Ο Ανδρέας Γκιζιώτης, ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός. Κατηγόρησε το Δήμαρχο, ότι άλλα έλεγε προεκλογικά για να τα έχει καλά με κάποιους και άλλα κάνει σαν Δημοτική Αρχή, που μάλλον δεν κάνει τίποτε για να τα έχει καλά με κάποιους άλλους. Όπως είπε, «Δήμαρχε δεν μπορείς να τα έχεις με όλους καλά, γιατί έτσι δεν πρόκειται τελικά να κάνεις τίποτα και δεν το βλέπω τελικά να κάνεις».
Τη συνέλευση έκλεισε ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, μ την γνωστή τακτική του «πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με τούτο και με κείνο», «θα δούμε πώς θα κάνουμε το άλλο». Ουσιαστικά δηλαδή, ούτε κάποιο σχέδιο ούτε κάποιο πρόγραμμα ανάφερε. Όπως συζητήθηκε από παρόντες, ήταν άλλη μια γνωστή «έκθεση ιδεών» του Δημάρχου, κάτι που το συνηθίζει χρόνια τώρα και μάλλον δεν πρόκειται να το αλλάξει.

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.