Έλληνας επιστήμονας του “Δημοκρίτου” επιλέχθηκε για αντικαρκινική έρευνα από πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία

Ο Δρ. Ευστράτιος Στρατίκος επιλέχθηκε ως ένας από τους νικητές του διαγωνισμού «2015 Discovery Fast Track Challenge» της διεθνούς φαρμακοβιομηχανίας GlaxoSmithKlein στα πλαίσια της ανάπτυξης νέων προσεγγίσεων για την ανοσοθεραπεία του καρκίνου.

έρευνα ImageHandler

 

Αθήνα, Ελλάδα – 4 Μαρτίου 2016. Ο Δρ. Ευστράτιος Στρατίκος, ερευνητής του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, επιλέχθηκε ως ένας από τους νικητές του διαγωνισμού  «2015 Discovery Fast Track Challenge» της διεθνούς φαρμακοβιομηχανίας GlaxoSmithKlein (GSK) που έχει ως στόχο την επιτάχυνση της μετάφρασης της ακαδημαϊκής έρευνας σε νέες θεραπείες. Ο Δρ. Στρατίκος θα συνεργαστεί με επιστήμονες του τμήματος της GSK “Συνεργασίες έρευνας με ακαδημαϊκούς φορείς” (Discovery Partnerships with Academia, DPAc) στα πλαίσια της σάρωσης φαρμακευτικού στόχου με τη συλλογή χημικών της GSK. Οι ενεργές ενώσεις θα αποτελέσουν στη συνέχεια τη βάση ερευνητικού προγράμματος ανακάλυψης νέων φαρμάκων που ευελπιστεί να οδηγήσει σε νέα φάρμακα για τον καρκίνο.

Ο Δρ. Στρατίκος ήταν ένας από τους έξι νικητές του διαγωνισμού και επιλέχθηκε μεταξύ 378 αιτήσεων από 21 χώρες της Ευρώπης και βόρειας Αμερικής. Η ερευνητική συνεργασία μεταξύ του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και της GSK θα εστιαστεί στην ανάπτυξη νέων προσεγγίσεων για την ανοσοθεραπεία του καρκίνου. Η ανακοίνωση της GSK για το διαγωνισμό μπορεί να βρεθεί εδώ.

Το πρόγραμμα έρευνας σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς φορείς της GSK (DPAc) ξεκίνησε το 2010 και έχει ως στόχο την αξιοποίηση της ευρείας εμπειρίας σε θέματα βιολογίας και ανθρώπινων ασθενειών που υπάρχει στον ακαδημαϊκό τομέα σε συνδυασμό με την εμπειρία στην ανακάλυψη και ανάπτυξη φαρμάκων της GSK, στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης με ομάδες και από τις δύο πλευρές ώστε να ανακαλυφθούν νέα φάρμακα. Η GSK και ο εκάστοτε ακαδημαϊκός φορέας μοιράζονται τις προκλήσεις και τα αποτελέσματα της καινοτομίας τους καθώς και τα υλικά και την τεχνογνωσία που απαιτείται για να προχωρήσει η προσπάθεια από ιδέα σε φάρμακο.

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών Δημόκριτος (ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος) είναι το μεγαλύτερο πολυθεματικό Eρευνητικό Kέντρο στην Ελλάδα, με κρίσιμη μάζα σε τεχνογνωσία και υποδομές στους εξής τομείς: Νανοτεχνολογία, Ενέργεια και Περιβάλλον, Βιοεπιστήμες, Σωματιδιακή και Πυρηνική Επιστήμη, Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες. Το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος εκτελεί βασική και εφαρμοσμένη έρευνα παγκοσμίου επιπέδου για την πρόοδο της επιστημονικής γνώσης και τεχνολογικής ανάπτυξης σε επιλεγμένες περιοχές εθνικού κοινωνικού-οικονομικού ενδιαφέροντος. Το Κέντρο διαδραματίζει επίσης ζωτικό ρόλο στην μεταπτυχιακή εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση, ενώ χρησιμοποιεί την μοναδική του υποδομή για υψηλής τεχνολογίας υπηρεσίες στην Ελληνική βιομηχανία και κοινωνία.

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter