Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΣΒΑΠ), με την υποστήριξη της ΔΕΠΑ πάνε μαζί

Εικόνα1

Τη δωρεάν μετατροπή 15 βενζινοκίνητων οχημάτων ώστε να κινούνται με φυσικό αέριο εξασφάλισε για τους Δήμους-Μέλη του ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΣΒΑΠ), με την υποστήριξη της ΔΕΠΑ.

Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα, που ξεκίνησε με την επιτυχημένη διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου «Καθαρές μεταφορές στις πόλεις», στόχο έχει την προώθηση της χρήσης του φυσικού αερίου, ως καύσιμο φιλικότερο προς το περιβάλλον στους δημοτικούς στόλους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, προβλέπεται, μετά τις μετατροπές, να γίνει από τον Σύνδεσμο στα συγκεκριμένα οχήματα καταγραφή καταναλώσεων, οδικής συμπεριφοράς και εκτιμώμενων ρύπων, ώστε να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για ευρύτερη χρήση του Φ.Α. στην κίνηση των οχημάτων των Δήμων.

Οι καθαρές μεταφορές στις πόλεις είναι μια από τις προτεραιότητες του Συνδέσμου, στον στόχο του για την προστασία του Αστικού και Φυσικού περιβάλλοντος, αφού ως γνωστόν οι μεταφορές, γενικότερα, είναι η κύρια εστία μόλυνσης και παραγωγής ρύπων στις πόλεις.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter