Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Αγίας Παρασκευής

%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b11

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στηρίζοντας, καταρχάς, τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που αποφάσισε και πραγματοποιεί ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής, με αφορμή την, Απόφαση ΔΣ   “ΣΕΔΑΠ”  που είχε προσληφθεί το 2010 μέσω του προσωρινού πίνακα επιτυχόντων σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, τονίζει πως, δεν πρόκειται να δεχθεί καμία απόλυση εργαζομένου στους Δήμους, που απασχολείται με προσωρινούς πίνακες.

Επισημαίνεται ότι, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με το υπ΄ αριθμ. πρωτ.:517/8-6-2016 έγγραφό της, ζήτησε την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννη Μπαλάφα, για την αποτροπή της απόλυσης των εργαζομένων, που υπηρετούν επί χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ. Αίτημα το οποίο τέθηκε επιτακτικά, και στη συνάντηση που είχε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, την 30η Αυγούστου 2016.

«Παρά ωστόσο τις παρεμβάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στους αρμόδιους Υπουργούς ώστε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να διατηρήσουν την εργασία τους οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, καμία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση δεν έχει γίνει με αποτέλεσμα οι Δήμοι να προχωρούν σε διαπιστωτικές πράξεις απόλυσης.

Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκής ανάγκες, αλλά κυρίως εξυπηρετούν τις ανάγκες των δημοτών και έχουν προγραμματίσει με αυτά τα δεδομένα τη ζωή τους. Δεν μπορεί να έρχεται μετά από επτά (7) χρόνια η πολιτεία που έχει αυθαιρετήσει, που καταπάτησε το θεσμικό πλαίσιο και χωρίς κανένα κόστος, να τιμωρεί πάλι τους εργαζόμενους απολύοντας τους.

Σε μια δύσκολη περίοδο, όπου κύριο χαρακτηριστικό είναι η ερημοποίηση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού αλλά και το δυσθεώρητο ποσοστό ανεργίας που μαστίζει την χώρα, καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην πρόσληψη όλων όσων είναι στους οριστικούς πίνακες και δεν έχουν αναλάβει υπηρεσία μέχρι σήμερα καθώς και στην νομοθετική ρύθμιση για την τακτοποίηση όλων των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί με τους προσωρινούς πίνακες και εργάζονται για πολλά έτη και οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την κάλυψη των αναγκών των Ο.Τ.Α.

Επίσης εντύπωση μας προκαλεί η πρωτοβουλία των αιρετών να υπογράφουν διαπιστωτικές πράξεις απόλυσης όταν μετά από αποφάσεις τόσο της Π.Ε.Δ. Αττικής όσο και της Κ.Ε.Δ.Ε. ζητούν την παραμονή στην  εργασία τους, γι΄ αυτό τους καλούμε να ανακαλέσουν ΑΜΕΣΑ τις αποφάσεις αυτές.

Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποιούμε πως θα προχωρήσουμε άμεσα σε δυναμικές παρεμβάσεις, διεκδικώντας το δίκαιο αίτημά μας για την παραμονή των συναδέλφων στην δουλειά!!!», σχολιάζει στη σχετική με το θέμα ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ανακοινωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ