Πρωτιά του Δήμου στις εκλογές για το Γ΄ Υπηρεσιακό με την Ελένη Κουτρουμάνη

koutroumani-eleni-23799_n

Μπορεί η Τρίτη και 13 να έχει επικρατήσει στη λαϊκή σκέψη ως γρουσούζα ημέρα, σε κάποιους αντίθετα έχει αποβεί πολύ ευνοϊκή.

Τρίτη λοιπόν, 13 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των ΟΤΑ, που διεξάγονται ανά διετία. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής υπάγεται στο Γ΄ Υπηρεσιακό Συμβούλιο στο οποίο συμμετείχαν 10 δήμοι, αλλά μετά τις συνενώσεις έγιναν 7 συν τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.) και είναι οι εξής: Δάφνης-Υμηττού, Αγίου Δημητρίου, Βύρωνα, Ηλιούπολης, Ζωγράφου, Παπάγου-Χολαργού, Αγίας Παρασκευής και Ε.Δ.Σ.Ν.Α. Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο είναι ένας σημαντικός θεσμός για τους εργαζόμενους, με γνωμοδοτικό ή αποφασιστικό ρόλο για μια σειρά αποφάσεων των διοικήσεων των δήμων, σε θέματα που αφορούν την υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων.

Στις φετινές εκλογές ο Δήμος κατέκτησε την πρωτιά στους εκλεγέντες με το ψηφοδέλτιο των Ι.Δ.Α.Χ.. Υποψήφια με την παράταξη της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής στους ΟΤΑ» ήταν η κ. Ελένη Κουτρουμάνη που κατάφερε να εκλεγεί πρώτη σε όλους τους Δήμους με 90 ψήφους.

Η κ. Κουτρουμάνη εκλέγεται για 9η χρονιά εκπροσωπώντας το Δήμο και συγκεκριμένα τους υπαλλήλους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο ως τακτικό μέλος. Η συνεχής εκλογή της σε ένα τόσο σημαντικό θεσμό αποτελεί τιμή για το Δήμο μας και φυσικά είναι ένα ατού για τους εργαζόμενους σε αυτόν.

Η εκλογή της στην πρώτη θέση έρχεται ως ανταμοιβή της μέχρι τώρα αξιόλογης και αντικειμενικής στάσης της και προσθέτει στην αξιοπιστία και την ικανότητά της. Η εκλογή της είναι δείγμα εμπιστοσύνης και εκτίμησης της προσφοράς της σε μια θέση που απαιτεί αρκετό από τον πολύτιμο προσωπικό της χρόνο και πολύπλευρη ενημέρωση. Μια θέση όπου λίγοι είναι εκείνοι που θα άντεχαν τη συνεχόμενη πίεση και τις ευθύνες που τη συνοδεύουν.

Σε μια ολιγόλεπτη συνομιλία που είχαμε μαζί της μας διαβεβαίωσε πως πρωταρχικός της στόχος είναι η προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων μακριά από εξαρτήσεις, κομματικούς χρωματισμούς και συμφέροντα.

Εκτός από την κ. Κουτρουμάνη εκλέχτηκε ως αναπληρωματικό μέλος στους μόνιμους υπαλλήλους η κ. Πηνελόπη Θεοδωροπούλου (υπάλληλος στην Υπηρεσία Δόμησης). Επίσης ένα από τα τακτικά μη αιρετά μέλη του Γ΄ Υπηρεσιακού Συμβουλίου είναι η Διευθύντρια Κοινωνικής Υπηρεσίας, κ. Αντωνία Γκίνη, που και αυτή επί σειρά ετών διαχειρίζεται με σύνεση υποθέσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

 

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter