Αποστρατεύτηκε επίσημα ο ικανότατος Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ. Μανώλης Σφακιανάκης

IMG_0360-ΜΣφακιανάκης

 

Ο μέχρι σήμερα διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής είναι οι δύο υποστράτηγοι που προήχθησαν στο βαθμό του αντιστρατήγου, για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, ενώ 10 από τους 20 υποστράτηγους γενικών καθηκόντων αποστρατεύτηκαν από το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο συνεδρίασε νωρίτερα το απόγευμα, υπό την προεδρία του αρχηγού, αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και τη συμμετοχή των αντιστρατήγων του Σώματος, Αριστείδη Ανδρικόπουλου και Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, το Συμβούλιο έκρινε 10 υποστρατήγους γενικών καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του αντιστράτηγου εκτός οργανικών θέσεων, τους απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου της θέσης που κατείχαν και θα αποστρατευθούν ύστερα από 30 ημέρες. Μεταξύ αυτών είναι και ο  συνδημότης μας κΣφακιανάκης Εμμανουήλ, ο άνθρωπος που ηγείται της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από το 1995, όπου και ξεκίνησε ως ομάδα στην οποία ήταν επικεφαλής.

“Η Αστυνομία σήμερα αποφάσισε οτι δεν θέλει άλλο τις υπηρεσίες μου” ήταν η πρώτη αντίδραση του υποστράτηγου κ. Σφακιανάκη στην προσωπική του σελίδα στο facebook, όπου έγραψε:

Το πλήρωμα του Χρονου έφτασε η πτήση προσγειώθηκε πλην ομως δεν έχει φτάσει στο τελικό προορισμό .,
Φίλοι μου σας ανακοινώνω ότι απο σήμερα θα με βρίσκεται στο Ινστιτούτο μου που για σας δημιουργώ ..
Η Αστυνομία σήμερα αποφάσισε οτι δεν θέλει άλλο τις υπηρεσίες μου ., εγώ όμως θα συνεχίζω να τις δίνω ., όπως με ξέρατε μέχρι σήμερα .!
Το Προγραμμα μου για τος επισκέψεις ανα Νομό θα σας το ανακοινώσω σύντομα … σε συνέντευξη Τυπου την Δευτέρα 23/1 Κ ώρα 19:30 στο INTERCONTINENTAL.,
Καλή Αρχή σε όλους μας Κ είναι πολλοί αυτοί που θα ακολουθήσουν το νέο εγχείρημα – στόχο ανά την Ελλάδα.

και έλαβε εκατοντάδες like και μηνύματα στήριξης και ευχαριστιών.

Ο Μανώλης Σφακιανάκης εργάζεται  στην Αστυνομία  33 έτη εκ των οποίων τα 21 ασχολείται αποκλειστικά με την διερεύνηση  Ηλεκτρονικών εγκλημάτων στην Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Σπούδασε Ανάλυση κ προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Εκπαιδεύθηκε στο Λονδίνο στο έγκλημα που αφορά το Πλαστικό  χρήμα (PLASTIC CRIME). Εκπαιδεύθηκε  στο FBI   σε θέματα σχετικά με την Τρομοκρατία στο διαδίκτυο (Cyber Terrorism). Χειρίσθηκε περισσότερες από 10.000 υποθέσεις που αφορούν το κυβερνοέγκλημα. Τακτικός Καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία. Έχει συμμετάσχει ως βασικός ομιλητής σε 858 συνέδρια Εθνικά και Διεθνή, έχει διοργανώσει πάνω από 6000 τηλεδιασκέψεις σε διάφορα σχολεία της χώρας μας καθώς και πάνω από 250 ημερίδες σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα με θέμα το safe internet.

Βραβεύθηκε από το FBI, από τον ΠΡΟΕΔΡΟ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, την Υπουργό Παιδείας , τον Υπουργό Οικονομικών, κ.α.

Στο Δήμο Αγίας Παρασκευής συμμετείχε ως ομιλητής στην ημερίδα του Συλλόγου Επιστημόνων στις 6-11-2013, με θέμα την “Ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο” και στις 29-6-2015 στο χώρο της Ελληnογαλλικής Σχολής σε ενημερωτική ομιλία για τις “Ψηφιακές διαδρομές υψηλού ρίσκου”.

Έχοντας γνωρίσει από κοντά τον υποστράτηγο κ. Σφακιανάκη και παρακολουθώντας το έργο του, ταπεινά πιστεύουμε, ότι τέτοιοι άξιοι άνθρωποι και ικανά μυαλά ΔΕΝ πρέπει να μπαίνουν στο ράφι …

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter