Παιδική χαρά πλατείας Αγ. Παρασκευής- «Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν»…

«Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν»…

παιδική χαρά πλατεία Αγ. Παρασκευής -σπ.

Η πιο πάνω φράση ταιριάζει απόλυτα στην παιδική χαρά της πλατείας Αγίας Παρασκευής αφού όσες προσπάθειες κι αν έγιναν δεν είναι δυνατόν να μείνει σώα για μεγάλο χρονικό διάστημα (και δεν είναι η μοναδική).

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης, τα παιχνίδια είναι πάλι κατεστραμμένα … Ο ίδιος επισκέφτηκε χθες την παιδική χαρά με το παιδί του για να περάσουν λίγη ώρα χαράς και παιχνιδιού και αντίκρισαν αυτή την εικόνα. Αγανακτισμένος μας έστειλε ένα έντονο μήνυμα διαμαρτυρίας και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

παιδική χαρά πλατεία Αγ. Παρασκευής -καρφίαΣπασμένα ξύλα, καρφιά που προεξέχουν, κομμάτια που έχουν ξηλωθεί από το δάπεδο και ο κόσμος να βρίσκεται με τα παιδιά του σε απόσταση αναπνοής. Φυλασσόμενη παιδική χαρά; Όχι βέβαια, αφού η σύμβαση με την εταιρεία φύλαξης έληξε στις 31/3/2017 και έκτοτε, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας υπάλληλος του Δήμου πηγαίνει και ανοίγει και κλείνει. Ασφαλής παιδική χαρά; Όχι βέβαια, αφού οποιοδήποτε παιδάκι πλησιάσει κινδυνεύει να χτυπήσει ή να τρυπηθεί από κάποιο καρφί. Τότε που είναι η πιστοποιημένη παιδική χαρά που διαφημίζει συχνά πυκνά η Δημοτική Αρχή; Αν δεν μπορεί να διασφαλίσει τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια τουλάχιστον στην πιο κεντρική παιδική χαρά της πόλης, πως θα το πετύχει στις πιο απομακρυσμένες;

 

Όπως μας έγραψε ο αναγνώστης μας, σε συζήτηση που είχε με άλλους γονείς είναι και εκείνοι εξοργισμένοι με την κατάσταση που επικρατεί και αναρωτιούνται που αλλού θα μπορούσαν να πάνε τα παιδιά τους να παίξουν. Καλείται λοιπόν η Διοίκηση του Δήμου να φροντίσει να μην φύγουν τα παιδιά και οι γονείς, αλλά να τους παρέχει ένα χώρο ασφαλή και χρηστικό. Ας πραγματοποιήσει μια εκδήλωση λιγότερη και ας χρησιμοποιήσει τα χρήματα εκεί που υπάρχει πραγματική ανάγκη.

παιδική χαρά πλατεία Αγ. Παρασκευής -κόσμος

παιδική χαρά πλατεία Αγ. Παρασκευής -σπασμ.