Άγρια επεισόδια στο Κέντρο στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο

511

Άγρια επεισόδια έχουν ξεσπάσει στο κέντρο της Αθήνας από το πρωί επ αφορμής των συλλαλητηρίων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τα επεισόδια ξέσπασαν ξαφνικά στα Προπύλαια όταν ομάδα περίπου 40 ατόμων με κουκούλες άρχισαν να προκαλούν ένταση. Πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ και στην συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Ακαδημίας. Αυτήν την στιγμή καίνε κι σπάνε ό,τι βρουν στα πέριξ της πλατείας Συντάγματος.

Τα επεισόδια ξέσπασαν ξαφνικά στα Προπύλαια όταν ομάδα περίπου 40 ατόμων με κουκούλες άρχισαν να προκαλούν ένταση. Πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ και στην συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Ακαδημίας. Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών ενώ ακούστηκαν και κρότου λάμψης.

Οι κουκουλοφόροι έστησαν οδόφραγμα στην Μασαλλίας στα Προπύλαια και είναι οπλισμένοι με πέτρες και καδρόνια. Άλλοι, στην οδό Πανεπιστημίου ξηλώνουν πινακίδες και σπάνε φανάρια. Επίσης έβαλαν φωτιά σε κάδο και σπάνε ό,τι βρουν μπροστά τους.

Ωστόσο όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ η παρουσία αστυνομικών είναι ελάχιστη στα Προπύλαια αφήνοντας τις ομάδες κουκουλοφόρων να δρουν ανεξέλεγκτα. Οι κουκουλοφόροι, σπάνε τα πεζοδρόμια και ξηλώνουν περιφράξεις τσίγκινες χτίζοντας πιθανότατα οπλοστάσιο για τις συγκρούσεις που ίσως ακολουθήσουν στην συνέχεια.

Παράλληλα σύμφωνα με τις πληροφορίες, φαίνεται να υπάρχει εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να μην επέμβουν παρά μόνο εάν τα επεισόδια επεκταθούν για να μην προκληθεί ένταση.

Επίσης η μαθητική πορεία ξεκίνησε με καθυστέρηση μίας ώρας.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter