Ένα από τα 10 Πανελλαδικά σχολεία με Χρυσή Ετικέτα eSafety Label το 1ο ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής

624

 

Τα σχολεία έχουν την υποχρέωση να παρέχουν ένα ασφαλές περιβάλλον και ασφαλή πρόσβαση στην ψηφιακή τεχνολογία ως μέρος της παιδαγωγικής διαδικασίας. Η Πιστοποίηση eSafety Label αποτελεί ευρωπαϊκό πρόγραμμα και στοχεύει στο να βοηθήσει τα σχολεία να δημιουργήσουν ένα πιο ασφαλές, εμπλουτισμένο περιβάλλον για το προσωπικό και τους μαθητές τους. Οι καλές διαδικτυακές εμπειρίες συμβαδίζουν με μια ξεκάθαρη πολιτική του σχολείου και ένα καλά μελετημένο σχέδιο δράσης για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Το 1ο Γενικό Λύκειο Αγίας Παρασκευής μπήκε στη διαδικασία πιστοποίησης το σχολικό έτος 2015-2016 και μέσα σε τρία χρόνια έγινε το μοναδικό Γενικό Λύκειο στην Αττική που βραβεύτηκε με την Χρυσή Ετικέτα ψηφιακής ασφάλειας. 
Η σχολική μονάδα κάθε χρόνο πραγματοποιούσε συγκεκριμένες ενέργειες βελτιώνοντας την ψηφιακή της ασφάλεια με αποτέλεσμα να εδραιωθεί ευρωπαϊκά στα σχολεία με τη χρυσή ετικέτα πιστοποίησης.

Η χρυσή ετικέτα eSafety έχει αποδοθεί μόνο σε 10 σχολεία στην Ελλάδα από τα οποία μόνο 4 είναι Γενικά Λύκεια. Είμαστε περήφανοι για το σχολείο μας! Ως συντονιστής θέλω να ευχαριστήσω το Σύλλογο Διδασκόντων, τον πρώην Διευθυντή κ. Μποζινάκη με τον οποίο ανεβήκαμε μαζί τα δύο πρώτα σκαλιά (χάλκινη και αργυρή ετικέτα) και τον νυν Διευθυντή κ. Αναστασίου με τον οποίο ανεβήκαμε μαζί και το τελευταίο σκαλί (χρυσή ετικέτα), για την αμέριστη στήριξή τους.

Ευχαριστώ θερμά τον Εθνικό Συντονιστή του eSafety Label, κύριο Άρη Λούβρη για τις συμβουλές και την άμεση ανταπόκρισή του στις απορίες μου τα τρία τελευταία χρόνια.

Οι δημότες της Αγίας Παρασκευής πρέπει να είναι περήφανοι για το εκπαιδευτικό προσωπικό της περιοχής τους καθώς από τα 10 σχολεία Πανελλαδικά που διαθέτουν χρυσή πιστοποίηση, τα δύο βρίσκονται στην Αγία Παρασκευή (6ο Δημοτικό Σχολείο και 1ο Γενικό Λύκειο).

Καλώ και τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου σε δράσεις που θα αναβαθμίσουν την ψηφιακή τους ασφάλεια.

 

Ο συντονιστής της δράσης
Μπαλάσκας Ι. Αθανάσιος
Υποδιευθυντής 1ου ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής
Φυσικός Ραδιοηλεκτρολόγος

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter