Ανακοίνωση του Α.Ο. Αγίας Παρασκευής για τα σοβαρά επεισόδια στο γήπεδο της Τερψιθέας

 

Έντονα παράπονα – Αηδία – Αποτροπιασμός και Αγανάκτηση

Είναι οι ποιο ευγενικοί χαρακτηρισμοί που μπορούμε να πούμε για τα γεγονότα που συνέβησαν στο γήπεδο της Τερψιθέας.

– Έντονα παράπονα για την απαράδεκτη συμπεριφορά του ίδιου του προέδρου της Τερψιθέας , ο οποίος για καλωσόρισμα στους φιλάθλους της ομάδας μας , τους έδωσε ”οδηγίες” που να καθίσουν και πως να συμπεριφερθούν ”για να μην σας πειράξει κανείς΄΄ όπως τους είπε. Να τους πειράξει ποιος ???

– Αηδία για την χυδαία φρασεολογία που χρησιμοποιούσε ο ίδιος και οι γραφικοί ”ακόλουθοί ” του καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα προς τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας και τους φιλάθλους μας. Χαρακτηριστική η φράση του στο ημίχρονο ( σκορ 0-1 υπέρ της Αγίας Παρασκευής) ” δεν θα φύγετε ζωντανοί , αν δεν χάσετε σήμερα”. Μήπως λίγο ήθελε για να γίνει αυτό πραγματικότητα.?????

– Αποτροπιασμό και Αγανάκτηση για τα πρωτόγνωρα γεγονότα που συνέβησαν αμέσως με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα ( σκορ 1-1). Καμμιά 50αριά ”φίλαθλοι χωρίς διακριτικά” αλλά με κράνη , κουκούλες , ρόπαλα , καδρόνια και πέτρες, όρμησαν από το βουνό και άρχισαν να κυνηγούν και να δέρνουν τους φιλάθλους μας , και να πετούν πέτρες μέσα στον αγωνιστικό χώρο κατά των ποδοσφαιριστών μας. Οι ”φιλόξενοι” παράγοντες της Τερψιθέας, την μια έλεγαν ότι δεν είναι δικοί τους οπαδοί, την άλλη ότι δεν μπορούν να τους ελέγξουν.

– Ποιας ομάδας οπαδοί είναι.?????

– Και γιατί περίμεναν την λήξη του αγώνα??????

– Και γιατί δεν μπορούν να τους ελέγξουν???

– Και οι ”φιλοξενούμενοι” τι φταίνε?????

– Μήπως να μην πηγαίνουν καθόλου να παίζουν σε αυτό το γήπεδο?????

Απλά ρωτάμε.

 

– Κύριοι της Τερψιθέας. Δεν μπορούμε να δεχτούμε την συγνώμη σας , όταν αναγκάζονται φίλαθλοί μας να φύγουν από το γήπεδό σας, με ασθενοφόρο. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τα ”κροκοδείλια” δάκρυά σας, όταν τα περιστατικά αυτά έχουν γίνει – κατά δική σας δήλωση – αρκετές φορές. Τα επαναλαμβανόμενα αυτά τραγικά φαινόμενα, μόνο σαν τυχαία δεν μπορούμε να τα εκλάβουμε. Αν δεν κρίνετε αναγκαία την προστασία της φιλοξενούμενης ομάδας, τουλάχιστον προστατέψτε την δική σας.

– Αν ο πρόεδρος της Τερψιθέας, τραυματίστηκε πραγματικά – όπως αναφέρεται- , του ευχόμαστε περαστικά. Όμως για το έρημο το ποδόσφαιρο που έχει ”τραυματιστεί” φέτος, 4-5 φορές στο συγκεκριμένο γήπεδο, τι έχει κάνει??????

 

Καλούμε την ΕΠΣΑ , να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να σταματήσουν πιά τέτοια φαινόμενα που αμαυρώνουν το Αθηναϊκό ποδόσφαιρο. Η ασφάλεια των ποδοσφαιριστών , των θεσμικών παραγόντων και των φιλάθλων , και η διεξαγωγή των αγώνων μέσα στους αγωνιστικούς χώρους , σε ασφαλή και αδειοδοτημένα γήπεδα , πρέπει να γίνει άμεση προτεραιότητα.

Η Αγία Παρασκευή -και πιστεύουμε όλα τα υγιή Αθηναϊκά σωματεία – θα είναι αρωγός σε μια τέτοια προσπάθεια της μεγαλύτερης Ένωσης της Ελλάδας.

Για την ομάδα μας , δεν είναι αυτοσκοπός και βασική επιδίωξη ή ”άνοδος”, όπως προφανώς είναι για κάποιους άλλους, όπως και η ”αποφυγή του υποβιβασμού”.

Θέλουμε και προσπαθούμε, τα παιδιά των ακαδημιών μας, να μπορούν να ονειρεύονται την συμμετοχή τους , στην πρώτη ομάδα , και οι γονείς τους να τα χειροκροτούν από τις κερκίδες των γηπέδων , με ασφάλεια.

 

Το Δ.Σ. Του Α.Ο. Αγίας Παρασκευής

ΥΓ.1: Ευχαριστούμε τον Θεό που οι τραυματισμένοι φίλαθλοι της ομάδας μας, ήταν μόνο 4 και πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο. Η ομάδα μας συμπαραστέκεται σε αυτούς και στις οικογένειές τους. Επίσης εύχεται περαστικά στον παρατηρητή του αγώνα που τραυματίστηκε από πέτρα, προσπαθώντας να εκτελέσει με τον καλύτερο τρόπο τα καθήκοντά του, καθώς και στον φίλαθλο της Τερψιθέας.

ΥΓ.2: Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μας και τους φιλάθλους μας, που αντέδρασαν ψύχραιμα και δεν είχαμε χειρότερα, δεδομένου ότι στην εξέδρα υπήρχαν αρκετές γυναίκες και μικρά παιδιά.

ΥΓ.3: Επειδή πολλά sites, έγραψαν για ”συμπλοκές οπαδών” των δύο ομάδων, προφανώς αναπαράγοντας κατευθυνόμενα ίσως ρεπορτάζ, χωρίς παρουσία στο γήπεδο (από ποιους άραγε?????), σημειώνουμε ότι:

 

” Συμπλοκή οπαδών” και ”σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών” δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι, δεκατετράχρονα παιδιά , κρατώντας πορτοκαλάδα και πατατάκια , να τρέχουν να γλυτώσουν -και κάποια να μην το καταφέρνουν τελικά -, κυνηγημένα από κουκουλοφόρους και κρανοφόρους , που κρατούν ρόπαλα , πέτρες και καδρόνια , οι οποίοι προφανώς παραμόνευαν στο ”καλυβάκι” του λόφου, περιμένοντας την λήξη του αγώνα για να δράσουν.