Οφειλόμενη απάντηση στον κ. Πατούλη

Προσπάθησα να ερμηνεύσω την αδιανόητη προσωπική επίθεση που δέχτηκα από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ.  Αντιλαμβάνομαι, όμως, ότι αυτό οφείλεται στην έλλειψη ψυχραιμίας του, κάθε φορά που του ασκείται κριτική.

Για να βάζουμε εξ’ αρχής τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, την επιτυχία ή την αποτυχία της ΚΕΔΕ την πιστώνεται η παράταξη που διοικεί και μάλιστα με απόλυτη αυτοδυναμία όπως, η σημερινή.  Αν, λοιπόν, η αυτοδιοίκηση βγήκε κερδισμένη τα χρόνια της Προεδρίας του κ. Πατούλη αυτό το κρίνουν καθημερινά οι αυτοδιοικητικοί όλης της χώρας και καλό θα είναι να ρωτήσει τη γνώμη τους.

Οι κυβερνήσεις με τη δική τους σειρά, κρίνονται στις βουλευτικές εκλογές και εκεί θα κριθεί και η αυτοδιοικητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία για πολλά λάθη παραλείψεις ή άγνοια, έχω καταγγείλει τα τελευταία δύο χρόνια.

Συμφωνώ, απόλυτα με τον  Πρόεδρο ότι η κυβέρνηση οφείλει να καταθέσει το Νομοσχέδιο και τότε eμείς θα το συζητήσουμε και θα το κρίνουμε.  Αυτό ακριβώς τονίζω στην παρέμβασή μου και κάτι ακόμη: Θέλουμε επάρκεια χρόνου γι’ αυτό!

Η παγκόσμια πρωτοτυπία να κάνεις συνέδριο για Νομοσχέδιο που δεν έχεις δει, όταν έχεις ήδη κάνει άλλα τρία συνέδρια για το Νέο Καλλικράτη, χρεώνεται στον Πρόεδρο που ψάχνει να βρει άλλη μία ευκαιρία δικής του προβολής, καταστρέφοντας την όποια αξιοπιστία έχει απομείνει στην ΚΕΔΕ επί των ημερών του.

Γιατί δεν έκανε το Συνέδριο την επόμενη ή την μεθεπόμενη εβδομάδα; 

Μήπως τον εμποδίζει κάποιο ταξίδι που έχει να κάνει;

Το αν το προσεχές συνέδριο τρομάζει ή βοηθάει την κυβέρνηση και τον κ. Σκουρλέτη θα το συζητήσουμε, εκεί, στο Συνέδριο. Η άποψή μου όμως είναι ότι βολεύει απίστευτα τον Υπουργό γιατί και αυτός όπως και ο κ. Πατούλης, συμπίπτουν στην άποψη ότι ο διάλογος έχει ήδη γίνει.

Είναι τραγικό για τον κ. Πατούλη να εξαντλεί την αυτοδιοίκηση σε συνέδρια άνευ ουσίας που κουράζουν τους αιρετούς όταν, μάλιστα, είναι κοινός τόπος όλων ανεξαιρέτως, ότι δεν έγινε διάλογος,  ό,τι δηλαδή υποστήριξα κι εγώ με τη δήλωση μου.

Την πρώτη ευθύνη για αυτό θα την έχει η κυβέρνηση χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η ΚΕΔΕ ανταποκρίθηκε στην κρισιμότητα των ημερών. Κάθε, άλλο!

 

 

 

Από επικοινωνία, χορτάσαμε κε Πρόεδρε, από ουσιαστικές ενέργειες πάσχει η ΚΕΔΕ που ποτέ δεν τις είδαμε γιατί όλα για εσάς είναι επικοινωνία και η προσωπική σας ατζέντα.

Τέλος, εκτιμώ πολύ  ότι αφιερώσατε τρεις σελίδες για να μου απαντήσετε προσωπικά για ένα άρθρο μου σε ένα αυτοδιοικητικό site.  Οφείλω, όμως να σας πω ότι τόσες σελίδες δε χρειαστήκατε για να απαντήσετε ούτε στον κ. Καμίνη, την κα Δούρου ή τον κ. Σκουρλέτη.

Όταν, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δήμων και δεκάδες άλλες ιδιότητες που έχει, επιτίθεται με αυτό τον τρόπο εναντίον ενός συναδέλφου του, Δημάρχου και μάλιστα εκλεγμένου στο αξίωμα του Πρόεδρου της Π.Ε.Δ.Α. μάλλον, κάνει λάθος στόχευση.  Πολύ περισσότερο όταν ο «στόχος του» συμβαίνει να έχει διπλάσια από τον ίδιο αυτοδιοικητική διαδρομή.

Κε Πατούλη, ήμουν και παραμένω αθεράπευτα αυτοδιοικητικός και διαχρονικά ρομαντικός σε μία διαδρομή που ειδικά, εσείς, δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβετε!

 

 

 

Γιώργος Ιωακειμίδης

Πρόεδρος Π.Ε.Δ.Α.

Δήμαρχος Νίκαιας –Ρέντη