Στάση εργασίας στους Δήμους για τους συμβασιούχους την Παρασκευή 11 Μαΐου

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ πραγματοποιεί Στάση Εργασίας στους Δήμους, από τις 12:00 μέχρι το τέλος ωραρίου, και Συγκέντρωση στις 13:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος, την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, με θέμα την εργασιακή ανασφάλεια των συμβασιούχων.

«Η κοροϊδία της κυβέρνησης δεν περνάει. Τώρα να πάρει την πολιτική απόφαση και να προχωρήσει στη Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η κυβέρνηση κατ’ επιταγή του μεγάλου κεφαλαίου και των αφεντικών της, προχώρησε στις χιλιάδες απολύσεις ενώ οι προσλήψεις που έγιναν ούτε για μπάλωμα των πραγματικών αναγκών των Δήμων δεν φτάνουν.  Είναι πλέον ξεκάθαρο ακόμα και στον πιο κακόπιστο ότι οι απολύσεις των συμβασιούχων δεν έγιναν από αίσθημα δικαίου της δήθεν αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Την ώρα που χιλιάδες οικογένειες τσακίζονται από την φοροαφαίμαξη, την ανεργία, την ένδεια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέλυσε χιλιάδες εργαζόμενους, βυθίζοντας τους στον καιάδα της ανεργίας, ενώ ετοιμάζεται να τσακίσει και το επίδομα των βαρέων και ανθυγιεινών.  Από την άλλη στις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες καθαριότητας, οι ελάχιστες προσλήψεις που έγιναν και οι διαρκώς εντεινόμενες ανάγκες του πολίτη, έχουν εκτοξεύσει την εντατικοποίηση, με αποτέλεσμα δεκάδες εργατικά ατυχήματα, με θλιβερή κορωνίδα τον θάνατο δύο συναδέλφων στην Τήνο.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΙΚΗΣ από την αρχή στάθηκε στο πλάι των συναδέλφων, ανέδειξε στην σωστή βάση όλο το πλαίσιο πάλης και αιτημάτων. Συνεχίζουμε όπως έχουμε υποσχεθεί μέχρι και την τελική δικαίωση. Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να οργανώσουν τον αγώνα και μέσα από μαζικές διαδικασίες να ενημερώσουν τους συναδέλφους».

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ απαιτεί:

  • Μετατροπή των όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Καμία απόλυση συμβασιούχου
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους