Πραγματοποιήθηκε η Διοικητική παραλαβή του νέου ΕΠΑΛ Αγ. Παρασκευής (πρώην Μπαρμπίκα)

Πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Αγίας Παρασκευής η Διοικητική παραλαβή του υπερσύγχρονου νέου Επαγγελματικού Λυκείου, το οποίο κατασκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου από τις «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤ.ΥΠ.).

Το συγκεκριμένο έργο καταλαμβάνει έκταση περίπου 11.000 τ.μ. με όλες τις απαραίτητες υποδομές (εργαστήρια, θέατρο, υπόγεια πάρκινγκ, γήπεδο μπάσκετ-βόλεϊ, φυτεύσεις πρασίνου, πέργκολες κ.λπ) που σε λίγες μέρες θα υποδεχτούν περισσότερους από 400 μαθητές που θα φοιτήσουν εκεί.

Κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή, το οικόπεδο που απαλλοτριώθηκε για τον σκοπό αυτό, είχε προγενέστερη χρήση σχολείου (ιδιωτικού), τα γνωστά σε όλους τους κατοίκους του δήμου Αγίας Παρασκευής «Εκπαιδευτήρια Μπαρμπίκα». Η εργολαβική σύμβαση υπογράφτηκε στις 14/06/2007 με προβλεπόμενο χρόνο περαίωσης των εργασιών στις 30/11/2009 και αποκλειστική ημερομηνία περαίωσης στις 02/09/2009. Η οικοδομική άδεια εκδόθηκε στις 19/06/2007. Η οικονομική προσφορά του αναδόχου ήταν της τάξεως των 10.000.000 € συμπεριλαμβανομένων του ποσού των απρόβλεπτων και του Φ.Π.Α. (προϋπολογισμός μελέτης 15.000.000€).

Η κατασκευή, ως γνωστό αντιμετώπισε προβλήματα και οδηγήθηκε στη διακοπή των εργασιών μετά την πτώχευση του προηγούμενου αναδόχου. Είναι γεγονός ότι όλες οι διοικήσεις του πρώην «Ο.Σ.Κ.  ΑΕ» και μετέπειτα «ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ» αναγνώριζαν την υποχρέωση της αποπεράτωσης του έργου, απέναντι στον Δήμο Αγίας Παρασκευής. Είναι επίσης γνωστές όλες οι προσπάθειες των Δημάρχων, αλλά και της σχολικής κοινότητας, έκτοτε προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσής του.

Όσον αφορά τις επερχόμενες ανάγκες λειτουργίας του σχολείου, αλλά και τις υποχρεώσεις του Δήμου, το aparaskevi-images.gr θα σας ενημερώσει σύντομα με εκτενές άρθρο.