Οι συντάξεις θα κρίνουν την ημερομηνία που ο Τσίπρας θα στήσει κάλπες

Οι συντάξεις θα κρίνουν την ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, τo επόμενο, έκτακτο EuroWorking Group της Πέμπτης μπορεί εκτός από τις συντάξεις να κρίνει και την ημερομηνία των εκλογών.

Σε περίπτωση που ισχύσει το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, αυτό θα άνοιγε διάπλατα το δρόμο για να στηθούν άμεσα κάλπες.

Όπως λένε πολιτικοί κύκλοι, αν οι δανειστές το επόμενο διάστημα αρνηθούν να ικανοποιήσουν το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για αναστολή του μέτρου της περικοπής τότε ο μοναδικός δρόμος της κυβέρνησης είναι να πάει σε κάλπες κάνοντας “ηρωική” έξοδο και καταγγέλλοντας την Τρόικα.

Αν και όπως όλα δείχνουν το επικρατέστερο σενάριο είναι μια θετική εξέλιξη στο μέτωπο των συντάξεων, στην κυβέρνηση προσπαθούν να είναι ψύχραιμοι σε περίπτωση αρνητικών δεδομένων.

Ανησυχία προκάλεσε αναφορά της Deutsche Welle ότι το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας διατηρεί επιφυλάξεις για την πρόθεση της Αθήνας να μην εφαρμόσει την περικοπή των συντάξεων. Και αυτό έγινε μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Όλαφ Σολτς.

Ενώ ανησυχία προκαλεί και η αποκάλυψη των «Νέων» της Δευτέρας για διάσωση μόνο των χαμηλών συντάξεων, επομένως περικοπές από κάποιο ποσό και πάνω. Αυτό το σενάριο θα μπορούσε από το Μαξίμου να εκληφθεί ως «εναλλακτικό», όμως, θα ακύρωνε την μέχρι τώρα ρητορική τους για οριστική και αμετάκλητη αναστολή του μέτρου επειδή τα οικονομικά της χώρας είναι ικανοποιητικά.

Το EuroWorking Group θα πρέπει να πειστεί από την Ελλάδα ότι τα νούμερα βγαίνουν και να αποφασίσει να κάνει το «δωράκι» στην κυβέρνηση. Ένα «δωράκι» που θα ακυρώσει το σενάριο των πρόωρων εκλογών, ακόμη και πριν έρθει στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών.

Το επικρατέστερο σενάριο για τις εκλογές παραμένει ο Μάιος και όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», στο φουλ εργάζεται ο μηχανισμός του υπουργείου Εσωτερικών ώστε όλα να είναι έτοιμα για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που θα γίνουν παράλληλα με τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019. Παρά τις ανησυχίες για το εάν θα αντέξει τεχνικά ή όχι το σύστημα, καθώς στις 26 Μαΐου είναι προγραμματισμένος ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης εμφανίζεται σε συνομιλητές του απόλυτα πεπεισμένος ότι δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως ζήτημα.

Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου εδώ kalpinews.gr