Εγκύκλιος του ΚΙΝΑΛ για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Τι ισχύει και για την Αγία Παρασκευή

Τι πρέπει να προσέξει η τοπική οργάνωση του «Κινήματος Αλλαγής»

Σχετικά με τις διαδικασίες αξιολόγησης και επιλογής υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές, μεταξύ άλλων στην εγκύκλιο του ΚΙΝΑΛ αναφέρεται ότι:

Το Κίνημα Αλλαγής ξεκινά επίσημα την διαδικασία πολιτικής και οργανωτικής προσέγγισης των εκλογών στην Αυτοδιοίκηση με στόχο μέσα από διαδικασίες ουσιαστικού διαλόγου και διαβούλευσης να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου για τις Περιφέρειες και τους Δήμους των εδρών Περιφερειών.

Ήδη έχουμε αποφασίσει:

• Τη συγκρότηση της Επιτροπής Διεξαγωγής αυτοδιοικητικών εκλογών με επικεφαλής τον Γιώργο Καμίνη και μέλη: Άγγελος Τόλκας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Θάνος Μωραΐτης, Γιώργος Κόκιος, Νίκος Παντελιάς, Γιάννης Σμέρος, Απόστολος Κοιμήσης, Έφη Παγκάλου.

• Την αξιολόγηση, χωρίς να αναζητηθούν νέες υποψηφιότητες, όλων των στελεχών του χώρου μας, που είναι μέλη του Κινήματος Αλλαγής και είναι εν ενεργεία Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες και επιθυμούν τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής. Όπου η αξιολόγηση είναι θετική, το Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει τις υποψηφιότητες τους και θα συνδράμει την προσπάθεια τους. Σε διαφορετική περίπτωση, η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά όπως στις υπόλοιπες περιπτώσεις μη εκλεγμένων στελεχών μας.

• Τη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής υποψηφίων Περιφερειαρχών και Δημάρχων, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας που έχουμε εγκρίνει. Σε ότι αφορά τους Δήμους αυτό ισχύει για τους Δήμους των εδρών Νομών ανεξαρτήτως πληθυσμού, αλλά και τους δήμους άνω των 40.000 ανεξάρτητα αν δεν είναι έδρες Νομών.

Όλοι όσοι αποδεχθούν τη διαδικασία αξιολόγησης με τη συμμετοχή τους, δεσμεύονται και από τις τελικές αποφάσεις.

 

Αναλυτικά η εγκύκλιος του Κινήματος Αλλαγής για τις εκλογές του Μαΐου

«Η περίοδος των επόμενων μηνών είναι αναμφισβήτητα η πλέον κρίσιμη πολιτικά, αφού η ταυτόχρονη διεξαγωγή των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση και την Ευρωβουλή τον Μάιο του 2019 και ανεξάρτητα από τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, έχει ήδη προσδώσει χαρακτηριστικά έντονης και πιθανόν παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.

Το Κίνημα Αλλαγής, με τις αποφάσεις του Συνεδρίου, έχει καθορίσει τον σχεδιασμό του και τη γραμμή της αυτόνομης πολιτικής πορείας και παρέμβασης ως αναγκαία συνθήκη για την αλλαγή των πολιτικών …

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο kalpinews.gr