Οργή για το άρον-άρον ξεπούλημα της Μακεδονίας

Έφεραν μέσα σε λίγες μέρες τη Συμφωνία στη Βουλή όταν οι Σκοπιανοί χρειάστηκαν έξι μήνες για να ψηφίσουν – Η ΠΓΔΜ θέτει τώρα προαπαιτούμενο να ψηφίσουμε εμείς τη Συμφωνία για να προχωρήσουν αυτοί στις αλλαγές! – Την Παρασκευή στις 14:30 η ψηφοφορία.

Με διαδικασία fast track έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-προθύμων τη συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών στην Ολομέλεια της Βουλής.
Το χρονοδιάγραμμα από την υπογραφή της Συμφωνίας στο σόου που έστησε η κυβέρνηση στις Πρέσπες, μέχρι και χθες που ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή, δείχνει την απίστευτη «πρεμούρα» να τελειώνουν ενταφιάζοντας με απροκάλυπτο τρόπο ένα τεράστιας σημασίας εθνικό θέμα, με συνέπειες που θα τις βρούμε δυστυχώς μπροστά μας.

Στις 17 Ιουνίου Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ υπέγραψαν τη Συμφωνία. Στη συνέχεια οι γείτονες προχώρησαν στο αμφιλεγόμενο δημοψήφισμά τους στις 30 Σεπτεμβρίου, δημοψήφισμα που σημαδεύτηκε από φοβερές καταγγελίες για συναλλαγές πάνω και κάτω από το τραπέζι.

Με την ανατολή του καινούργιου χρόνου, ο Σκοπιανοί στις 11 Ιανουαρίου ολοκλήρωσαν τη διαδικασία για τη Συνταγματική τους αναθεώρηση. Επί της ουσίας δηλαδή, οι Σκοπιανοί χρειάστηκαν έξι μήνες για να ολοκληρώσουν, έστω και με τις διαδικασίες που προείπαμε, την όλη διαδικασία.
Λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένη στις 16 Ιανουαρίου έστειλαν στην Ελλάδα τη ρηματική διακοίνωση, με την οποία καλούσαν τη χώρα μας να ψηφίσει τη Συμφωνία για να θέσουν σε ισχύ αυτοί την αλλαγή του ονόματος τους. Παράλληλα η Ελλάδα έπρεπε να κυρώσει και το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ (ή Βόρειας Μακεδονίας) στο ΝΑΤΟ.

Κάπου εδώ άρχισε ο αγώνας δρόμου από την κυβέρνηση-κουρελού των Αθηνών με μεθοδεύσεις πρωτόγνωρες και τα κοινοβουλευτικά χρονικά. Πρώτα έσπευσαν να φέρουν τη Συμφωνία στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, όπου με βάση την ψήφο εμπιστοσύνης που πήραν απο τους κάθε λογής περιφερόμενους πρόθυμους, θέλησαν να αλλάξουν τους συσχετισμούς. Εκεί κατ’ αρχήν «διορίστηκε» ο βουλευτής Δανέλλης και στη συνέχεια υπό το βάρος της κατακραυγής προχώρησαν στο τρικ της κλήρωσης.