ΕΡΤ: Ξύλο μεταξύ δημοσιογράφων στο αθλητικό τμήμα

Δύο αθλητικοί συντάκτες της ΕΡΤ κατέληξαν στο τμήμα μετά από επεισόδιο που είχαν την Τετάρτη. Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης.

Αναστάτωση προκλήθηκε την Τετάρτη (13/3) στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, μετά από επεισόδιο ανάμεσα σε δύο δημοσιογράφους του αθλητικού τμήματος.

Οι δύο δημοσιογράφοι διαφώνησαν σε ήπιο τόνο, όμως σύντομα η κουβέντα εξελίχτηκε σε έντονη λεκτική αντιπαράθεση και στο τέλος σε καυγά.

Ο ένας δημοσιογράφος χειροδίκησε σε βάρος του άλλου, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση των ψυχραιμότερων για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ωστόσο, κλήθηκε ασθενοφόρο για τις πρώτες βοήθειες σε εκείνον που δέχτηκε τα χτυπήματα.

Ο ίδιος δημοσιογράφος κάλεσε και την Αστυνομία προκειμένου να καταγγείλει την επίθεση που δέχτηκε. Στο Ραδιομέγαρο πήγε περιπολικό, το οποίο πήρε τους δύο πρωταγωνιστές του συμβάντος στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής.

Η διαμάχη συνεχίστηκε, αφού οι δύο δημοσιογράφοι υπέβαλλαν εκατέρωθεν μηνύσεις, ενώ εκείνος ο οποίος έφερε χτυπήματα, επισκέφτηκε ιατροδικαστή για να πάρει γνωμάτευση για τα τραύματα του.

Η διοίκηση της ΕΡΤ τοποθετήθηκε για το περιστατικό και ξεκαθάρισε ότι θα εκκινήσει τις πειθαρχικές διαδικασίες για τους συμμετέχοντες στο επεισόδιο.

Αναλυτικά η θέση της ΕΡΤ για το συμβάν:

“Η διοίκηση της ΕΡΤ έχει λάβει πλήρη γνώση του περιστατικού που σημειώθηκε μεταξύ δύο εργαζόμενων δημοσιογράφων της εταιρείας.

Οι παράμετροι του περιστατικού εξετάζονται διεξοδικώς από τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα της εταιρείας, ενώ έχουν ήδη κινηθεί οι απαραίτητες πειθαρχικές διαδικασίες για τη διακρίβωση των γεγονότων και τον καταλογισμό ευθυνών, όπου αυτές προκύψουν.

Σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουν ανεκτές ενέργειες, οι οποίες αντιβαίνουν τον κανονισμό της εταιρείας, την ευπρέπεια και τη συναδελφικότητα”.