Συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές από οικίες

Συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές από οικίες

Κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και κλειδί ” passe partout

Εξιχνιάσθηκαν δύο (2) περιπτώσεις

Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στις 25-3-2019 στην Αγία Παρασκευή από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.), 29χρονος αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές σε οικίες . Αναζητούνται δύο ακόμα συνεργοί του.

Ειδικότερα, οι δράστες μεσημβρινές ώρες της 25-3-2019 εισήλθαν σε οικία στην Αγία Παρασκευή, χωρίς ίχνη παραβίασης με τη χρήση αντικλειδιού ” passe – partout ” και αφαίρεσαν κοσμήματα και τιμαλφή. Κατά την διαφυγή τους από την οικία, έγινα αντιληπτοί και προστρέξαντες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, μετά από αναζητήσεις εντόπισαν και συνέλαβαν τον 29χρονο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα του Τ.Α. Αγίας Παρασκευής, οι κατηγορούμενοι συνέστησαν εγκληματική ομάδα και ενεργούντες από κοινού, τουλάχιστον κατά τον τελευταίο μήνα διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές σε οικίες, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Ως προς την μεθοδολογία δράσης, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, μεσημβρινές ώρες, εισέρχονταν στις οικίες, χωρίς ίχνη παραβίασης χρησιμοποιώντας αντικλείδια τύπου ” passe – partout ” και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή.

Στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα (1) χρυσό ρολόι

και δύο πορτοφόλια. Επιπλέον, κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του εντός του οποίου βρέθηκε ένα αντικλείδι τύπου passe – partout ” .

Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν δύο (2) ακόμη περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από οικίες στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε στον αρμόδιο Ανακριτή.

astynomia.gr