Λευτέρης Αυγενάκης: Με κάθε τρόπο θα πρέπει να αποφεύγονται εντάσεις και αρνητικές αναφορές

Θέμα της επιστολής είναι «Αυτοδιοικητικές εκλογές Α’ και Β’ βαθμού – Ευρωεκλογές 2019».

Η Γραμματεία Πολιτικής Επιτροπής επισημαίνει ξεκάθαρα για τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές ότι αυτές είναι πρώτη προτεραιότητα του κόμματος και μάλιστα καθιστά σαφές ότι στις 13 Περιφέρειες στηρίζονται οι συνδυασμοί που επισήμως στηρίζει το κόμμα: «Καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές (Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές) του Μαΐου 2019, εφιστούμε την προσοχή στα στελέχη μας ότι πρώτη προτεραιότητα της κομματικής οργάνωσης είναι η νίκη στην ευρωκάλπη και η ενίσχυση των υποψηφίων στις Περιφέρειες που επισήμως η ΝΔ στηρίζει».

Για τις δημοτικές όμως δεν ισχύει αυτό: «Δεδομένου ότι στις δημοτικές εκλογές υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί, σε καθέναν από τους οποίους μετέχουν πολλά μέλη ή στελέχη που προέρχονται από την παράταξή μας, υπογραμμίζουμε ότι τα στελέχη μας θα πρέπει να συνομιλούν και να συνεργάζονται με όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς που έχουν ως αναφορά τον χώρο της ΝΔ. Με κάθε τρόπο θα πρέπει να αποφεύγονται εντάσεις και αρνητικές αναφορές. Η ενότητα της παράταξης είναι προτεραιότητα».

Επισημαίνεται μάλιστα ότι και στις επίσημες εκδηλώσεις θα πρέπει να προσκαλούνται όλοι… «Στις περιοδείες του Προέδρου καθώς και κλιμακίων στελεχών επιβάλλεται να ενημερώνονται και να συμμετέχουν όλα τα στελέχη και τα μέλη της ΝΔ στην εκάστοτε περιοχή, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους σε δημοτικά ψηφοδέλτια. Στις περιπτώσεις που στελέχη μας μετέχουν σε ψηφοδέλτια που έχουν επίσημη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ακραίων κομμάτων ή σχηματισμών, θα πρέπει να ενημερώνεται η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης», καταλήγει η επιστολή.