Ο Αντώνης Νάτσικας σε συμπόρευση με τον Βασίλη Ζορμπά στην “Αγία Παρασκευή η πόλη μας”(Βιογραφικό)

Ο Αντώνης Νάτσικας συμπορεύεται και συστρατεύεται με τον Βασίλη Ζορμπά με όραμα μία σύγχρονη, λειτουργική και ανθρώπινη Αγία Παρασκευή

“Φίλες και Φίλοι,

Στις Δημοτικές Εκλογές της 26ης  Μαΐου καλούμαστε να επιλέξουμε τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους που θα διοικήσουν τον Δήμος της Αγίας Παρασκευής για τα επόμενα 4 χρόνια.
Στην μάχη αυτή θα είμαι δίπλα στον Υποψήφιο Δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά, ο οποίος μου έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της Παράταξής του «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ –Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ» ως Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο.

 Γνωρίζω πολύ καλά την δυσπιστία που υπάρχει προς τους πολιτικούς, αλλά και προς τους ασχολούμενους με την Τοπική αυτοδιοίκηση, οι οποίοι (στην πλειοψηφία τους) «πλειοδότησαν» σε υποσχέσεις και σε λόγια αλλά τελικά «μειοδότησαν» στα έργα και στην υλοποίηση όσων είχαν δεσμευθεί να πράξουν.
Αντιλαμβάνομαι επίσης  ότι, υπήρξαν στιγμές που νοιώσατε οργή και αηδία.
Όμως η αγανάκτηση και η αποχή από τις εκλογές ποτέ δεν έδωσαν λύση και δεν πρόκειται να δώσουν λύση. Απλά διαιωνίζουν το πρόβλημα.

Για να «γυρίσουμε σελίδα» στην Αγία Παρασκευή και για να «κερδίσουμε» τα χαμένα 5 χρόνια της Δημαρχίας Σταθόπουλου πρέπει να «τρέξουμε».

Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει κατ’ αρχήν να συμμετέχουμε όλοι και όχι να απέχουμε.

Και βέβαια να επιλέξουμε ανθρώπους με γνώση, με εμπειρία, με αποτελεσματικότητα, με ήθος , με συνέπεια.

Οι «πληγές» από την συνεχή διάψευση των προσδοκιών σας θα επουλωθούν μόνο με την αποκατάσταση της αξιοκρατίας και της αξιοπιστίας της Δημοτικής Διοίκησης.

Πιστεύω  ότι οι γνώσεις και η εμπειρία την οποία απέκτησα κατά την μακρά επαγγελματική μου πορεία, αλλά και η γνώση της δημόσιας διοίκησης από την θητεία μου ως Νομάρχης Χανίων και ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος σε μεγάλες εταιρείες,  θα αποτελέσουν  πολύτιμα εφόδια ώστε να μπορέσω να βοηθήσω το έργο του Βασίλη Ζορμπά, εφ’ όσον  βέβαια εσείς, οι δημότες της Αγίας Παρασκευής, τον τιμήσετε και τον εμπιστευθείτε και πάλι με την ψήφο σας για τα επόμενα 4 Χρόνια.”

ΜΠΟΡΟΥΜΕ και ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ

Με Ήθος, Σοβαρότητα, Συνέπεια, Εργατικότητα,

Αποτελεσματικότητα και ΟΡΑΜΑ.

Για μία σύγχρονη και ανθρώπινη Αγία Παρασκευή

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα στη Νιγρίτα του Νομού Σερρών στις 14 Σεπτεμβρίου του 1950 και σήμερα είμαι δημότης του Δήμου της Αγίας Παρασκευής. Είμαι παντρεμένος με την Σοφία Γκούζου, που κατάγεται από το Προσήλιο της Μεσσηνιακής Μάνης  και έχουμε τρία παιδιά.

 • Την Ναταλία 31 ετών, η οποία τελείωσε το Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Αθηνών, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Goteborg της Σουηδίας και τώρα εργάζεται ως συνεργάτης –ερευνήτρια στο ίδιο Πανεπιστήμιο.
 • Την Χριστιάνα 30 ετών, η οποία τελείωσε το Ιστορικό της Φιλοσοφικής Αθηνών και ολοκλήρωσε  μεταπτυχιακές σπουδές στην Μουσειολογία, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και
 • Τον Θάνο 25 ετών, ο οποίος τελείωσε την Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και σήμερα εργάζεται σε μία κατασκευαστική εταιρεία στην Πτολεμαΐδα.

Σπουδές
Τελείωσα το Γυμνάσιο και το Λύκειο Νέας Ιωνίας Αττικής το 1968.

Τον Οκτώβριο του 1969 εισήλθα στην ΣΜΑ (Σχολή Μηχανικών Αεροπορίας) της Σχολής Ικάρων. Παραιτήθηκα από την ΣΜΑ τον Δεκέμβριο του 1969 και γράφτηκα στο 1ο έτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, όπου είχα εισέλθει με τις Πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου του 1969.

Την περίοδο 1979-1982 φοίτησα και έλαβα το πτυχίο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της ΑΣΟΕΕ.

Το 1978 παρακολούθησα το 6-μηνο σπουδών στην ΣΕΛΕΤΕ (Σχολή Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης) για τους πτυχιούχους Ανωτάτων Τεχνικών Πανεπιστημίων.

 Ξένες Γλώσσες

Γνωρίζω άριστα την Αγγλική και την Ισπανική γλώσσα (ανάγνωση, γραφή και ομιλία)

Συνδικαλιστική & Κοινωνική Δραστηριότητα

 • Μέλος ΔΣ Συλλόγου Υπαλλήλων ΓΓΑ
 • Εκλεγμένο Μέλος Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ 1980-1982
 • Εκλεγμένο Μέλος ΔΣ Πανελλήνιου Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών, 1980-1983
 • Γενικός Γραμματέας ΔΚΜ (Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών), 1985-1987
 • Μέλος ΔΣ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαρασλείου Δημοτικού Σχολείου
 • Μέλος ΔΣ της Σερραϊκής Ένωσης Αττικής

Κομματική Δραστηριότητα

 • Μέλος Διοικούσης Επιτροπής ΕΚΟ Μηχανικών ΝΔ (1979-1984)
 • Μέλος ΚΕΠΟ ΝΔ (Κεντρική Επιτροπή Περιφερειακής Οργάνωσης ΝΔ), 1985-1990
 • Τομεάρχης Β4 ΝΟΔΕ (Περιστέρι) (1989-1990)
 • Γραμματέας Οργανωτικού ΝΔ, Οκτώβριος 1992 -Οκτώβριος 1993
 • Σύνεδρος στα Συνέδρια της ΝΔ 1995 (Χαλκιδική) και 2016 (Αθήνα)

Κυβερνητικά καθήκοντα

 • Νομάρχης Χανίων (Απρίλιος 1990 – Νοέμβριος  1991)
 • Διευθύνων Σύμβουλος στην Ελληνο-Βουλγαρική Εταιρεία ICGB AD, θυγατρικής της ΔΕΠΑ ΑΕ, της EDISON Ιταλίας και της Bulgarian Energy Holding Βουλγαρίας, με έδρα την Σόφια και αντικείμενο την μελέτη και κατασκευή του Διασυνδετήριου Αγωγού Ελλάδας – Βουλγαρίας (Κομοτηνή- Stara Zagora) (Ιανουάριος 2011-Νοέμβριος 2011)
 • Πρόεδρος ΔΣ ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) (Οκτώβριος 2013 -Απρίλιος  2016)

Επαγγελματική Δραστηριότητα

Εργάσθηκα ως Πολιτικός Μηχανικός στην Εταιρεία ΤΕΕΝ ΑΕ, του Ομίλου Μποδοσάκη, στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας ΛΑΡΚΟ ΑΕ  (παραγωγή σιδηρο-νικελίου) στην Λάρυμνα Φθιώτιδας (1976-1977).

Στη συνέχεια (από το 1977 μέχρι το 1987) εργάσθηκα στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), με αντικείμενο την μελέτη και την επίβλεψη μεγάλων αθλητικών έργων και εγκαταστάσεων όπως Κολυμβητήρια, Κλειστά Γυμναστήρια, Γήπεδα Αθλοπαιδιών, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας,  Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στο ΟΑΚΑ, κ.α.

Ο επόμενος Σταθμός στην επαγγελματική μου διαδρομή ήταν στην εκδοτική Εταιρεία NEW PRESS AE (έκδοση τριών μηνιαίων περιοδικών Πληροφορικής και Computers), ως Γενικός Διευθυντής (1987-1988).

Από τον Δεκέμβριο του 1988 μέχρι τον Νοέμβριο του 2011 εργάσθηκα στην ΔΕΠΑ ΑΕ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου) όπου υπηρέτησα σε διάφορες θέσεις ευθύνης:

 • 1988-2000
  Υπεύθυνος για τα έργα Πολιτικού Μηχανικού και Project Manager για τον Κεντρικό Αγωγό Υψηλής Πίεσης από τον Προμαχώνα Σερρών μέχρι την Ρεβυθούσα Αττικής καθώς και για τους 6 Κλάδους Αγωγών Υψηλής Πίεσης (Καβάλας, Θεσσαλονίκης, Πλατέος, Βόλου, Οινοφύτων, Κερατσινίου και Λαυρίου)
 • 2000-2005
  Διευθυντής Διεθνών Έργων της ΔΕΠΑ ΑΕ, με κύριο τομέα ευθύνης τους Διασυνδετήριους Αγωγούς Υψηλής Πίεσης Τουρκίας –Ελλάδας (Κήποι-Κομοτηνή) και Ελλάδας – Ιταλίας (Κήποι Έβρου-Θεσσαλονίκη-Πέρδικα Θεσπρωτίας-Otranto Ιταλίας)
 • 2005-2007
  Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών και Εταιρικής Ανάπτυξης
 • 2007-2011
  Γενικός Διευθυντής Διεθνών Έργων της ΔΕΠΑ υπεύθυνος για τους Διασυνδετήριους Αγωγούς Υψηλής Πίεσης Ελλάδας – Ιταλίας (I.G.I.) και Ελλάδας – Βουλγαρίας (I.G.B.)

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Απρίλιος 2019