Οι θέσεις-δεσμεύσεις της παράταξης “Αγία Παρασκευή η πόλη μας” για τους Νέους & την Επιχειρηματικότητα (VD)

Photo: aparaskevi-images.gr

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4 Απριλίου η παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού μας για τη Νέα Γενιά και την Επιχειρηματικότητα, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρουσιάσαμε το πλάνο μας για την ανάπτυξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας, την παροχή κινήτρων για ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων στην πόλη μας, αλλά και την επανασύσταση του Συμβουλίου Νέων.

Την ίδια στιγμή, μιλήσαμε για την ανάγκη ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στην πόλη, με λήψη μέτρων όπως σύνδεση της τοπικής αγοράς με τους σταθμούς μετρό της πόλης, μέσω της Δημοτικής Συγκοινωνίας που έχουμε ήδη εξαγγείλει.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τη Νέα Γενιά και το τι μπορεί να κάνει για αυτή ο Δήμος, προτείναμε:

 • Η Δωρεάν Δημοτική Συγκοινωνία να ενώνει το κέντρο της πόλης με τα απομακρυσμένα Πανεπιστήμια της Αττικής
 • Επανασύσταση του Συμβουλίου Νέων της πόλης, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, των Προέδρων των Μαθητικών Συμβουλίων όλων των Λυκείων της πόλης
 • Έμφαση στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό- Δέσμευση κ.Ζορμπά ότι από τις πρώτες κινήσεις του σαν Δήμαρχος θα είναι η πρόσληψη συμβούλου επαγγελματικού προσανατολισμού.
 • Δημιουργία, εντός του Δήμου, χώρου διαβάσματος για μαθητές και φοιτητές, στα πρότυπα του εξωτερικού.
 • Αναβάθμιση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Πρόσβαση για περισσότερα παιδιά που το έχουν ανάγκη.
Photo: aparaskevi-images.gr

Όσον αφορά την Επιχειρηματικότητα, παρουσιάσαμε το πλάνο μας για:

 • Τοποθέτηση Ηλεκτρονικών Διαφημιστικών πλαισίων στις εισόδους της πόλης (σταθμούς μετρό κλπ), όπως και διαδραστικούς χάρτες με τα καταστήματα της πόλης για τους επισκέπτες.
 • Χρονοδιάγραμμα εκτελεστέων έργων, για τον έγκαιρο προγραμματισμό όλων των ενδιαφερόμενων που επηρεάζονται από την πορεία ενός έργου στην περιοχή τους.
 • Γρήγορη υπογειοποίηση των κάδων
 • Ξεκίνημα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στις αρχές Δεκεμβρίου.
 • Δημιουργία Γραφείου Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας εντός του Δήμου, με σκοπό τη δωρεάν παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών τόσο στους επιχειρηματίες της πόλης, όσο και σε όποιον ενδιαφέρεται να επενδύσει στην πόλη μας.
 • Ελεγχόμενη στάθμευση, με παροχή ειδικών τιμών για τους πελάτες των καταστημάτων της πόλης.
 • Έγκαιρη ενημέρωση της ΕΝΕΒΑΠ και των μελών της για τις προμήθειες που χρειάζεται ο Δήμος, για την ενημέρωση των μελών της ως προς την κατάθεση προσφορών.
 • Νεανική Επιχειρηματικότητα: πλήρης απαλλαγή από τα δημοτικά για τα πρώτα 3 χρόνια λειτουργίας των νέων επιχειρήσεων, συνεργασία με φορείς και οργανισμούς όπως το ΕΒΕΑ, για τη δημιουργία Φυτώριου Νεανικής Επιχειρηματικότητας Αγίας Παρασκευής.
Photo: aparaskevi-images.gr

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος Δήμαρχος, κ. Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος αναφέρθηκε στον κύκλο παρουσιάσεων του προγράμματος της παράταξης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Νέοι και Επιχειρηματικότητα» και εξήρε την εμπνευσμένη, άρτια σχεδιασμένη και αποτελεσματική προσπάθεια των νέων στελεχών.

Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο συντονιστής της Επιτροπής του συνδυασμού Δημοσθένης Κόλλιας. Στην Επιτροπή (και στο πάνελ) συμμετέχουν οι κ.κ. Μιχάλης Γρηγοριάδης, Ειρήνη Μπουρλιάσκου, Χριστίνα Παύλου και Νίκος Παναγόπουλος.

To παρόν έδωσε ο πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ, κ. Βασίλης Τσαγκάρης ο οποίος και τοποθετήθηκε.

Ερωτήσεις προς την Επιτροπή τέθηκαν από τον εκπρόσωπο της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε στα βίντεο που δημοσιεύονται.

Το Γραφείο Τύπου της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»