Ένωσης Συλλόγων Γονέων: Λήξη του 13ου Μαθητικού Φεστιβάλ

Με τη διεξαγωγή των αθλητικών αγώνων, την Παρασκευή 19 Απριλίου έσβησαν τα φώτα του 13ου Μαθητικού Φεστιβάλ που φέτος ήταν αφιερωμένο στην Ειρήνη.

 Οι μαθητές των Δημοσίων Σχολείων γέμισαν με χρώματα, αισιοδοξία, δυναμισμό και χαμόγελα τις σκηνές των σχολικών θεάτρων και γηπέδων και εμείς οι γονείς δώσαμε το πιο ζεστό χειροκρότημά μας στα παιδιά μας. Παρακολουθήσαμε εικαστικές παρουσιάσεις, χορούς, θεατρικά έργα, χορωδίες και ορχήστρες  από τους μαθητές της πόλης μας. Μέσα σε λίγες μέρες παρουσιάστηκε το αποτέλεσμα της δουλειάς που συντελείται με πολύ κέφι αλλά και κόπο σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και βασίζεται στη συνεργασία και την στήριξη όλης της σχολικής κοινότητας.  

Για δεύτερη χρονιά είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε τα παιδιά του 1ου Γυμνασίου Μάνδρας που χόρεψαν  παραδοσιακούς  χορούς. Για δεύτερη χρονιά επίσης εντάχθηκε η Γιορτή του Αθλητισμού  στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ με αγώνες  μπάσκετ, ποδoσφαίρου και βόλεϊ μεταξύ των δημοτικών σχολείων. Το πρόγραμμα της άθλησης στις αυλές των σχολείων παρέχεται δωρεάν από τον ΠΑΟΔΑΠ. Αίτημα της Ένωσης και των Συλλόγων είναι το πρόγραμμα αυτό να συνεχιστεί απρόσκοπτα και τη νέα σχολική χρονιά, με έγκαιρη έναρξη από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς αλλά και έγκαιρη και τακτική πληρωμή των προπονητών.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης: το Δήμο και το τμήμα παιδείας, τους εκπαιδευτές των παιδιών μας, τα μέλη της  Επιτροπής Φεστιβάλ,  το διοικητικό προσωπικό, τους καθαριστές και τους φύλακες και ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς  των σχολειών μας που απέδειξαν για ακόμα μια φορά ότι το Δημόσιο Σχολείο και μπορεί και θέλει να καλλιεργήσει τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και την ισότητα.

Πάνω από όλα όμως,

θέλουμε  να ευχαριστήσουμε τα παιδιά που μας μετέδωσαν το κέφι και την αισιοδοξία τους και  τους Συλλόγους Γονέων που κόπιασαν όλη τη χρονιά στηρίζοντας τις προσπάθειες και τις αναζητήσεις των παιδιών μας.

 Αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι το Δημόσιο Σχολείο, όταν του δίνουμε τα αναγκαία εφόδια,  μπορεί να αναδείξει ταλέντα ,να αποκαλύψει κρυφές πτυχές, να εξομαλύνει διαφορές και να δημιουργήσει το όραμα για έναν καλύτερο κόσμο. Έχει μεράκι, δασκάλους και καθηγητές άξιους και ικανούς. Γι αυτό κι εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα Δημόσιο Σχολείο που δεν θα περιορίζεται σε στείρα γνώση και αποστήθιση. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε  το χώρο που χρειάζεται ο πολιτισμός και οι τέχνες στα Δημόσια Σχολεία. Σκοπός του Φεστιβάλ δεν είναι, αν και μπορεί, να αναδείξει τους αυριανούς πρωταγωνιστές αλλά να χαρτογραφήσει το δρόμο και να δείξει την μαγεία της ίδιας της ζωής.

Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά για το 14ο Μαθητικό Φεστιβάλ.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής