Στάση εργασίας των εργαζόμενων σε Μετρό και Τραμ τη Δευτέρα 3 Ιουνίου

φωτογραφία: mad TV

Τα δρομολόγια θα διακοπούν από τις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας έως την λήξη της βάρδιας. Τα τελευταία δρομολόγια του τραμ θα ξεκινήσουν από τις 19:30. Τα υπόλοιπα μέσα αναμένεται να κινηθούν κανονικά.

Οι εργαζόμενοι εξέδωσαν μία ανακοίνωση σχετικά με τη στάση εργασίας που πρόκειται να πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων για τη στάση εργασίας στα ΜΜΜ

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς διαμαρτυρόμαστε και εκφράζουμε την αντίθεση μας και τις τεκμηριωμένες ανησυχίες μας, για την συνεχιζόμενη κατεύθυνση μεθόδευσης για απαξίωση των δομών και των υποδομών των μέσων της ΣΤΑ.ΣΥ, όπως αυτές προκύπτουν από την τραγική έλλειψη υλικών, ανταλλακτικών, αναλώσιμων και προσωπικού.

Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών, λύσεις και απαντήσεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί στο ακέραιο η απρόσκοπτη παροχή συγκοινωνιακού έργου, προσιτό οικονομικά για τους πολίτες, προκειμένου να παραμείνει το σιδηροδρομικό δίκτυο ασφαλές και αξιόπιστο για το επιβατικό κοινό, διατηρώντας την μορφή κοινωνικού αγαθού όπως αρμόζει άλλωστε σε κάθε πολιτισμένο κράτος.

Εμείς οι εργαζόμενοι, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας που έχουμε πληγεί ανεπανόρθωτα, από όλους τους μνημονιακούς νόμους τόσο ηθικά, ψυχολογικά και οικονομικά, με καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, διατρανώνουμε την αντίθεση μας, στην πολιτική διάλυσης, αποδόμησης και ξεπουλήματος σε τιμή ευκαιρίας, των δημοσίων αστικών συγκοινωνιών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους εξαγγέλλουμε στάση εργασίας την Δευτέρα, 3-6-2019 από ώρα 21:00 έως την λήξη της κυκλοφορίας.

Οι διοικήσεις».
Πηγή: iefimerida.gr