Διαμαρτυρία των πολιτικών συνταξιούχων για την απαράδεκτη και εκβιαστική απόφαση των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων

Διαμαρτυρία των πολιτικών συνταξιούχων για τις κινητοποιήσεις στα διαγνωστικά κέντρα και για τον εκβιαστικό τρόπο πληρωμής των εξετάσεων για την υγεία

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, τέως δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, με αφορμή τις κινητοποιήσεις στα διαγνωστικά κέντρα, διαμαρτύρεται εντονότατα για την απαράδεκτη και εκβιαστική απόφαση που διατύπωσε στα βραδινά δελτία ειδήσεων (12-6-19) ως εκπρόσωπος των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και εργαστηριακών γιατρών, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και νέος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης. Με την απόφαση αυτή επιβάλλεται εκβιαστικά να πληρώνουν οι ασθενείς για τις εξετάσεις τους το 85% της αξίας τους και να εισπράττουν οι ίδιοι το ποσό αυτό από τον ΕΟΠΥΥ, παραβιάζοντας με τον τρόπο αυτό τις συμβάσεις που έχουν ήδη υπογραφεί.

Ανεξάρτητα όμως από το δίκαιο αίτημα αυτών των κινητοποιήσεων, εμείς ζητούμε να τηρηθεί η νομιμότητα, να συνεχιστεί η εφαρμογή για τους ασθενείς του ίδιου καθεστώτος πληρωμής των εξετάσεων και να ληφθεί υπόψη η συντριβή των συνταξιούχων από τους μνημονιακούς νόμους.

Ζητούμε επίσης να σταματήσει κάθε ανώφελη κινητοποίηση που θα ταλαιπωρεί τους συνταξιούχους οικονομικά και ψυχολογικά.

Είναι προφανές ότι, λόγω της προεκλογικής περιόδου, δεν μπορεί να γίνει και δεν επιτρέπεται καμία νομοθετική ρύθμιση για την ικανοποίηση ή μη των αιτημάτων τους, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο εξέτασης για την επόμενη κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος                                                                             Ο Γεν. Γραμματέας

      Χρ. Μπουρδούκης                                                              Ερμ. Λινάρδος

    ε.τ Διευθυντής του Γεν. Λογιστηρίου του Κράτους     τ. Σχολικός Σύμβουλος