Αρχική EDITORIAL «μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα» γίνεται; Φυσικά, ιδού και η απόδειξη

«μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα» γίνεται; Φυσικά, ιδού και η απόδειξη

Γράφει η Λένα Μαρκή

Στις 20 Μαΐου του 2019, μόλις λίγες μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές και τη λήξη της θητείας των Δημάρχων, από το Δήμο μας αγοράστηκε ένα λεύκωμα.

Επρόκειτο για «λεύκωμα προβολής ιστορικών χώρων και μνημείων περιοχών φυσικού κάλους καθώς και όψεων της σύγχρονης ζωής στην Αθήνα και στην Αττική» όπως αναφέρεται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ΑΔΑ: Ω4ΔΗΩ6Υ-ΠΕΤ.

Σύμφωνα με την προώθηση του βιβλίου αναφέρεται ότι «Το μεγαλύτερο μέρος του λευκώματος είναι αφιερωμένο στην Αθήνα, ενώ το υπόλοιπο καταγράφει τον Πειραιά και περιοχές γνωστές και άλλες λιγότερο γνωστές, που απλώνονται έως τα γεωγραφικά όρια της αττικής περιφέρειας καθώς και μέρος των νησιών του Σαρωνικού…»

Το λεύκωμα αυτό αγοράστηκε με απευθείας ανάθεση 6.000€ «για τις ανάγκες του Γραφείου Δημάρχου»!!!

Μόλις πολύ πρόσφατα μας λύθηκε η απορία για τη χρησιμότητα της αγοράς και γιατί ξοδεύτηκαν 6.000€ από τα χρήματα που πληρώνουν οι δημότες με τη μορφή δημοτικών Τελών.

Τα λευκώματα αυτά τα προσφέρει ο απερχόμενος κ. Γιάννης Σταθόπουλος ως δώρο (προφανώς αποχαιρετιστήριο) και με αυτόγραφη αφιέρωση στους συλλόγους της πόλης. Το αν θα δοθούν σε όλους τους συλλόγους δεν το γνωρίζουμε, όμως έγινε η αρχή από Ομάδα στις δράσεις της οποίας κατά καιρούς συμμετείχε και ο κ. Σταθόπουλος.

Όπως λέει ο σοφός λαός «μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα»!!!

Υ.Γ. Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δοθεί και στους δημοτικούς συμβούλους.

.