Τα πιο όμορφα θερινά σινεμά στην καρδιά της πρωτεύουσας (pics)

Ταξιδέψτε στον κόσμο της έβδομης τέχνης υπό την μαγεία του έναστρου ουρανού…

Τα θερινά σινεμά συντροφεύουν το καλοκαίρι μας και ρίχνουν αυλαία με την πρώτη ψύχρα του φθινοπώρου. Μας ταξιδεύουν σε αυλές, κήπους, ταράτσες, υπό το φως του φεγγαριού. Οάσεις δροσιάς, απόδρασης και απόλαυσης στο πιεσμένο αστικό τοπίο. Είναι παράδοση, αναμνήσεις, ιστορία, στο περιβάλλον της πόλης. Έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές και σίγουρα υπάρχει κάποιο στην περιοχή σας καθώς σημείο αναφοράς και συνάντησης για τις γειτονιές της Αθήνας.

Αν λοιπόν περνάτε το καλοκαίρι σας στην Αθήνα, σας υπενθυμίζουμε τις πιο όμορφες γωνιές της πρωτεύουσας για να εξερευνήσετε τον μαγικό κόσμο της μεγάλης οθόνης…

Ίσως το πιο διάσημο θερινό της Αθήνας, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου βρίσκεται το «Θησείον». Η προνομιακή θέα του χάρισε την πρώτη θέση στη λίστα του αμερικανικού CNN με τα πιο όμορφα σινεμά της υφηλίου πριν από τρία χρόνια. Δυνατές ταινίες, καλές πρεμιέρες και τρομερή θέα Ακρόπολη και φεγγάρι.

Info | Απ. Παύλου 7

Στην καρδιά της Πλάκας βρίσκεται το «Cine Paris», ένα από τα θελκτικότερα roof garden του κέντρου. Έχοντας θέα στην Ακρόπολη, αλλά και ένα ενημερωμένο πωλητήριο κινηματογραφικών πόστερ στην είσοδό του, το θερινό αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες.

Info | Κυδαθηναίων 22

Λίγο πιο κάτω, η «Αίγλη» Ζαππείου επιμένει ως μια από τις high class open air επιλογές. Η νεοκλασικής αισθητικής οθόνη είναι το σήμα κατατεθέν του ιστορικού θερινού.

Info | Κήπος Ζαππείου (είσοδος από Βασ. Όλγας)

Τα Εξάρχεια συντηρούν τις περισσότερες open air κινηματογραφικές αίθουσες και σίγουρα αποτελούν την πιο σινεφίλ περιοχή της Αθήνας. Η «Ριβιέρα» και το «Βοξ», στο κέντρο των Εξαρχείων, δείχνουν σαφή προτίμηση στο καλλιτεχνικό σινεμά και συμβαδίζουν απόλυτα με τον μποέμ χαρακτήρα της περιοχής.

Στον αναγεννημένο πεζόδρομο της Βαλτετσίου, με παραδεισένιο κήπο και πρόγραμμα επικεντρωμένο σε art επιλογές, η «Ριβιέρα» κρατά μια αναλλοίωτη σινεφίλ ταυτότητα που σπανίζει στην εποχή μας.

Info | Βαλτετσίου 46

Το γειτονικό «Βοξ», που φωλιάζει στην περίφημη πλατεία Εξαρχείων, διαθέτει γοητευτική αστική αισθητική. Το προπολεμικό αρχιτεκτονικό αδελφάκι της Μπλε Πολυκατοικίας διαθέτει και αυτό καλλιτεχνικό προσανατολισμό και προσφέρεται για αυθεντικές σινεφίλ εμπειρίες.

Info | Θεμιστοκλέους 82

Στην πολύβουη πλέον οδό Τρώων, ο «Ζέφυρος» μετατρέπεται σε χρονομηχανή που σε ταξιδεύει στο παρελθόν. Προβάλλοντας αποκλειστικά επανακυκλοφορίες κλασικών έργων, με σκηνικό απείραχτο για δεκαετίες και μηχανές προβολής να κοσμούν την αυλή του, ο κινηματογράφος των Άνω Πετραλώνων αποτελεί ένα αθηναϊκό κινηματογραφικό καλτ με πιστούς οπαδούς.

Info | Τρώων 36

www.newsbomb.gr