Ανδρέας Γκιζιώτης :Για την (ΕΛΑΧΙΣΤΗ) Προστασία του δάσους του Υμηττού

Πολύ συζήτηση έγινε στο face-book σχετικά με την πυρασφάλεια και ειδικά με την είσοδο στο πάρκο Γραβιάς. Θέλω να διευκρινίσω τα εξής:

Την ευθύνη να κλείνει η μπάρα στην είσοδο του πάρκου την έχει το Αστυνομικό Τμήμα. Σε επικοινωνία μου με ενημέρωσαν πως την έκλεισαν από το βράδυ του Σαββάτου.

Την Κυριακή ήταν ανοιχτή με δεκάδες αυτοκίνητα παρκαρισμένα μέσα. Κλειδί έχουν η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, ο Δήμος  και ο ιδιοκτήτης του OPOUS… Η ευθύνη της Δημοτικής (απερχόμενης) αρχής είναι να ελέγχει αν εφαρμόζονται οι αποφάσεις.

Και έχει Δήμαρχο (που πετάει το μπαλάκι) αρμόδια αντιδήμαρχο (κ. Ψύλλα), υπεύθυνο πολιτικής προστασίας (κ. Ασημάκη) και υπάλληλους που στελεχώνουν το αντίστοιχο τμήμα.

Το σημαντικότερο όμως είναι πως υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με εισήγηση του Ανδρέα Γκιζιώτη, μεταξύ άλλων σοβαρότατων προτάσεων, πως ο πόρτα θα παραμένει κλειστή, όπως υπέδειξε σε αυτοψία της η Πυροσβεστική, σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Απόφαση που όπως και πέρσι ΔΕΝ εφαρμόζει  ο Δήμαρχος όπως σαφώς ορίζει ο κώδικας και η ευθύνη του απέναντι στο δάσος του Υμηττού και την πόλη μας. Και βέβαια είναι προφανές σε περίπτωση ατυχήματος ποια θα είναι η καταστροφή αλλά και η απόδοση ευθυνών.

Κάποιοι δεν πρέπει να κοιμούνται ούτε ήσυχοι, ούτε γενικώς… ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΟΡΤΑ ΚΛΕΙΣΤΗ.

Για την Λαική Συσπείρωση

Ανδρέας Γκιζιώτης Δημοτικός Σύμβουλος.