Ιστορικές νίκες για το ελληνικό τένις- Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εκτοξεύτηκε στο Νο 5 του κόσμου!

Ο Στέφανος Τσιτσίπας κέρδισε με 2-0 σετ τον Μπενουά Περ και προκρίθηκε στους «τέσσερις»,  αλλά είναι πρώτη φορά στο νούμερο Νο5 του κόσμου!

 Ο αθλητής που χωρίς καμιά βοήθεια σκαρφαλώνει στην κορυφή του κόσμου!

Ιστορικό βράδυ για το ελληνικό τένις!

Πρώτα η Μαρία Σάκκαρη με σπουδαία ανατροπή επί του Νο7 του Κόσμου Ελινα Σβιτολινα  θα πάρει την πρόκριση για τους «τέσσερις» στο τουρνουά στο Σαν Χοσέ και λίγα λεπτά αργότερα στην Ουάσιγκτον και στο city open, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι και εκείνος στα ημιτελικά. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά στην καριέρα του βρίσκεται στο top πέντε της παγκόσμιας κατάταξης!

Είναι γεγονός ο Έλληνας τενίστας είναι στο νούμερο πέντε του κόσμου!!!

Με τη νίκη του 7-5, 6-0 επί του Μπενουά Περ στον προημιτελικό άφησε πίσω του τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και τον Κεί Νισικόρι και είναι στο Νο 5!

Πίσω από τον Τζόκοβιτς, τον Ναδαλ , τον Federer και τον Τιμ!

Ένας Έλληνας. Ο 21 χρόνος Στέφανος Τσιτσιπάς!

Είναι για δεύτερη συνεχή χρονιά στους τέσσερις στο city open και καθάρισε την πρόκριση επί του Γάλλου σε 74´.

Τα σετ

Το πρώτο σετ ήταν ντέρμπι και ο Πέρ προηγήθηκε 2-1 με break, αλλά ο Τσιτσιπάς με δικό του break θα ισοφαρίσει σε 1-1. Στο όγδοο game  χάνει ευκαιρία για break και έχουμε το 4-4, αλλά πατάει γκάζι και με μπρέικ κερδίζει 7-5!

Στο δεύτερο σετ υπάρχει μόνο ο Στέφανος μέσα στο κορτ, ο όποιος δεν άφησε την ευκαιρία και με καταπληκτική απόδοση έφτασε στο 6-0, κατακτώντας την 5η θέση του κόσμου.

Ημιτελικά

Στα ημιτελικά ο Στέφανος θα παίξει με το Νικ Χιριού στις 12 η ώρα το βράδυ του Σαββάτου.