Αρχική EDITORIAL Το πάρκινγκ της κεντρικής μας πλατείας!!!

Το πάρκινγκ της κεντρικής μας πλατείας!!!

Φωτογραφία: Pavlos Spathis

Γράφει η Λένα Μαρκή

Προφανώς η ελληνική νοοτροπία έχει πολύ βαθιά θεμέλια και δεν επιδέχεται ούτε αμυδρές μετατροπές.

Επί σειρά ετών επισημαίνουμε δημοσίως και καυτηριάζουμε την κατάσταση της κεντρικής μας πλατείας που συχνά πυκνά μετατρέπεται σε δημόσιο πάρκινγκ.  Ουδενός βέβαια πολίτη το αυτί ίδρωνε!

Κάποια στιγμή τοποθετήθηκε μπάρα ώστε να απαγορεύει την είσοδο των οχημάτων στην πλατεία και όπως ενημερωθήκαμε εκτός του Δήμου κλειδί δόθηκε και στους ιερείς του ναού της Αγίας Παρασκευής. Για ένα διάστημα πραγματικά τηρήθηκε η νομιμότητα.

Όμως όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες που σήμερα (7-9-2019) δημοσίευσε ο κ. Pavlos Spathis στο Facebook η πλατεία γέμισε ξανά με αυτοκίνητα.

Φωτογραφία: Pavlos Spathis

Συμπερασματικά αντιλαμβανόμαστε ότι για τα ελληνικά δεδομένα, πρέπει να εφαρμοστεί το «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος». Αφού λοιπόν δεν τηρούμε μόνοι μας τους νόμους, τότε θα πρέπει να μας τους επιβάλλουν.

Και για να λήξει άπαξ και δια παντός το ζήτημα, η δημοτική Αρχή ας ορίσει μία θέση στάθμευσης για τους ιερείς του ναού της Αγίας Παρασκευής στο δημοτικό χώρο απέναντι από την εκκλησία και ας κρατήσει το κλειδί της μπάρας ΜΟΝΟΝ αυτή για περίπτωση έκτακτης ανάγκης και ουδείς άλλος, γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι ενίοτε γίνεται κατάχρηση.

Πρέπει να γίνει απόλυτα σαφές, ότι ο χώρος της κεντρικής και κάθε πλατείας είναι για τους πεζούς και ιδίως για τα παιδιά.