Διασχίζοντας χιλιόμετρα από την Αθήνα στον «46ο Μαραθώνιο του Βερολίνου» και πάλι πίσω!

Μια από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις παγκοσμίως και ένας από τους μεγαλύτερους Μαραθώνιους του κόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 στο Βερολίνο. Με τη συμμετοχή περίπου 48.000 δρομέων από όλο τον κόσμο ο 46ος Μαραθώνιος του Βερολίνου με την άριστη διοργάνωση της BMW αποτέλεσε για ακόμη μια φορά ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα της χρονιάς και μια ιδιαίτερη γιορτή για όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε σε αυτόν.

Αθλητές όπως ο Κ. Bekele που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ και το ρεκόρ των Ολυμπιακών αγώνων των 5 και 10 χλμ. αλλά και πολλοί ακόμα σημαντικοί αθλητές όπως ο L. Gebrselassie, o S. Lemma, ο B. Legesseκ.α. πήραν μέρος στον μεγάλο αυτό αγώνα. Την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 8 ετών στην Ελλάδα πέτυχε ο 29χρονος Κώστας Γκελαούζος  με χρόνο 2:18:37 ενώ πρωτοπόρος για άλλη μια φορά υπήρξε ο Κ. Bekele που έτρεξε τα 42χλμ. Βερολινέζικου Μαραθωνίου σε μόλις 2:01:41!

Στον μεγάλο αγώνα συμμετείχαν 95 δρομείς από την Ελλάδα εκ των οποίων 3 αθλητές της δρομικής ομάδας του Αθλητικού Σωματείου Αγίας Παρασκευής – Α.Σ.Α.Π., SantaRunningTeam, οι Στάθης Τορουνίδης, Βασίλης Τσαγκάρης και Έρρικα Δεσιπρη οι οποίοι μας έκαναν περήφανους. Ειδικότερα, σημειώνεται ο τερματισμός του Βασίλη Τσαγκάρη με χρόνο 3:29:42 στην 27η θέση των Ελλήνων δρομέων! Οι δρομείς μας παρευρέθηκαν στο Βερολίνο ακολουθώντας την κατάλληλη προετοιμασία στην πρωινή προθέρμανση των 6 χλμ. του Generali Breakfast Run του Σαββάτου με τερματισμό στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Ιδιαίτερη στιγμή για το σωματείο μας αποτέλεσε η συνάντηση των αθλητών της SantaRunningTeam και μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΑΣΑΠ του προέδρου Β. Τσαγκάρη και του γραμματέα Σ. Τορουνίδη με τον Έλληνα πρωταθλητή Κ. Γκελαούζο με τον οποίο συζήτησαν για τον μεγάλο Μαραθώνιο λίγες ώρες πριν την έναρξή του.

Συγχαρητήρια στους αθλητές μας που έφεραν εις πέρας αυτή την μεγάλη και απαιτητική μαραθώνια διαδρομή δείχνοντας αρετή και τόλμη