28η Οκτωβρίου – Μέσα σε πλήθος κόσμου και με περήφανη νεολαία έγινε η παρέλαση στην Αγία Παρασκευή

Με καμάρι και περηφάνια παρήλασε σήμερα η μαθητιώσα νεολαία του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Τιμώντας την επέτειο του «ΟΧΙ» με λεβεντιά και σταθερό βήμα, κρατώντας την γαλανόλευκη ξαναζωντάνεψαν το ένδοξο παρελθόν της Ελλάδας. Απέτισαν φόρο τιμής στους ήρωες που αντιστάθηκαν στον κατακτητή, στους αδάμαστους πατριώτες που βροντοφώναξαν «ΑΕΡΑ» στα χιονισμένα βουνά της Πίνδου.

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 ξεκίνησε με την Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων από το Δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά, την Περιφέρεια Βορείου Τομέα, το ΣΔΑΜ, την Ελλ. Αστυνομία, τον Ε.Ε.Σ.,  από φορείς και πολιτιστικούς, επιστημονικούς και αθλητικούς συλλόγους της πόλης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στις «Αγωνίστριες της Πίνδου» από μέλος του Συλλόγου Ηπειρωτών «Ο Πύρρος», το Δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά και την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Έφη Καψοκεφάλου.

Τα δημόσια και ιδιωτικά Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, οι Παιδικοί Σταθμοί, τα μέλη των Συστημάτων Προσκόπων και το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών της Αγίας Παρασκευής παρήλασαν στο κέντρο της πόλης με σύμμαχο τον καλό καιρό και πλήθος γονέων, φίλων και λοιπών δημοτών να καταχειροκροτούν.

Την παρέλαση άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου. Τελετάρχης ήταν η κ. Παρασκευή Νικολάου.

Με τη λήξη της παρέλασης ο Δήμαρχος έδωσε συγχαρητήρια για την άψογη διεξαγωγή στον  έχοντα το γενικό πρόσταγμα, κ. Αυγουστίνο Κάτσαρη, εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Παρασκευής.