Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής 30/11

Φώτο αρχείου

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Χρ. Θεοδωρόπουλου, πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη, 30-10-2019 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).

 1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

 • Έγκριση προγράμματος δράσεων προβολής και προώθησης προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2020.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σ. Βοϊδονικόλας)

 • Λήψη απόφασης για κατάρτιση υπαλλήλων Ι.Δ.Α.Χ. της Περιφέρειας Αττικής με αξιοποίηση του Προγράμματος Λ.Α.Ε.Κ. 0,24% του ΟΑΕΔ..

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γ. Βλάχος)

 • Συγκρότηση Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης Αττικής κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 178 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α΄/2010) όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 105 του Ν.4555/2018 (ΦΕΚ 133/Α΄/2018).

(Εισηγητής ο Πρόεδρος του Π.Σ. κ. Χ. Θεοδωρόπουλος)

 • Γνωμοδότηση επί της αξιοποίησης αγροτικού ακινήτου που βρίσκεται στην Κοινότητα Κρυονερίου του Δήμου Διονύσου, στο δημόσιο κτήμα Δεκελείας (Τατοϊου) νομού Αττικής με παραχώρηση της χρήσης του έναντι τιμήματος κατόπιν δημοπρασίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4061/2012, όπως ισχύουν.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Κατσιγιάννης)

 • Ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Αττικής στην Ειδική Επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

(Εισηγήτρια η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Δουνδουλάκη)

 • Ορισμός νέων μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής σε Κοινές Επιτροπές Παρακολούθησης Προγραμματικών Συμβάσεων Περιφέρειας Αττικής.

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

 • Έγκριση λήψης προσωρινών μέτρων ρύθμισης κυκλοφορίας για την κατασκευή της ύδρευσης στα πλαίσια του έργου: «Βελτίωση χάραξης και διαπλάτυνση της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θηβών στο τμήμα Μάνδρα – Οινόη (από την χ.θ. 0+000 έως χ.θ. 5+085,61) και αποκατάσταση των φθορών της υφιστάμενης Π.Ε.Ο. στο τμήμα από Νέα Ζωή Μάνδρας έως Αγία Σωτήρα από χ.θ. 5+500 έως χ.θ. 9+000».

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

 • Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή της Γενικής Διευθύντριας Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Έργων και Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής στο Επιστημονικό Συνέδριο για Αιρετούς, Τεχνοκράτες & Στελέχη Οικονομικής Διοίκησης ΟΤΑ: «Χρηματο – Οικονομική Διοίκηση & Διαχείριση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή υπαλλήλου της Περιφέρειας Αττικής στο «International Seminar on Roads, Bridges and Tunnels», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από 06 έως 09 Νοεμβρίου και διοργανώνεται από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

 1. Λήψη απόφασης για την παράταση ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων στη Δ.Κ. Αγίων Αναργύρων.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Λεωτσάκος)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για την ημερίδα του Συλλόγου Ατόμων με Διαβήτη Σαλαμίνας με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Αττικής υπό την αιγίδα του Δήμου Σαλαμίνας, του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος και της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή υπαλλήλων της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών στο Συνέδριο – Forum που διοργανώνει η ΟTS στις 7 – 9 Νοεμβρίου 2019.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γ. Βλάχος)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή υπαλλήλου του Αυτοτελούς Γραφείου Διεθνών Θεμάτων στη 2η Διεθνή Έκθεση της Κίνας στη Σαγκάη (CIIE 2019).

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θ. Κουτσογιαννόπουλος)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας δαπάνης για τις ημερήσιες αποζημιώσεις της τριμελούς αντιπροσωπείας που θα υποστηρίξει τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Sial Middle East 2019 ».

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σ. Βοϊδονικόλας)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τις ημερήσιες αποζημιώσεις της τριμελούς αντιπροσωπείας που θα υποστηρίξει τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Eco Life Scandinavia & Nordic Organic Food Fair 2019».

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σ. Βοϊδονικόλας)

 1. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) του Δήμου Χαλανδρίου.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)