7ο Νηπιαγωγείο «Που Πετάω Τι»

Συνεχίζονται και αυτή τη χρονιά οι δράσεις του Δήμου μας για την ευαισθητοποίηση των μαθητών της πόλης μας, που αφορούν στη σωστή διαχείριση των αποβλήτων.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019, με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου καθαριότητας Ελένης Δάβαρη, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου μας, συνοδευόμενοι από το Κινητό Πράσινο Σημείο, επισκέφτηκαν το 7ο Νηπιαγωγείο στα Πευκάκια.

Το Κινητό Πράσινο Σημείο του Δήμου είναι ένα όχημα, το οποίο προσφέρει ενημέρωση στο κοινό σχετικά με τις δράσεις ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης υλικών. Παράλληλα συλλέγει διάφορα υλικά προς ανακύκλωση, όπως ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, λαμπτήρες, μπαταρίες, πλαστικά καπάκια, βιβλία και παιχνίδια.

Στο 7ο νηπιαγωγείο τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη χρήση των πέντε διαφορετικών κάδων, που διαθέτουν οι τριάντα Γωνιές Ανακύκλωσης της Αγίας Παρασκευής, όπου συλλέγονται  τα ακόλουθα υλικά:

  • χαρτί/χαρτόνι,
  • γυάλινες συσκευασίες,
  • μεταλλικές/πλαστικές συσκευασίες,
  • απόβλητα κουζίνας και κήπου (οργανικά) και
  • ρούχα, παπούτσια, τσάντες, ζώνες, λευκά είδη.

Επιπλέον, ενημερώθηκαν και για τα είδη που συλλέγονται από το Κινητό Πράσινο Σημείο.

Τα παιδιά κατανόησαν «τι πρέπει να πετάνε πού» και πληροφορήθηκαν για την πορεία κάθε υλικού μετά από τη συλλογή του.

Η ομάδα του Δήμου έπαιξε με τα νήπια το παιχνίδι «Πού πετάω τι», ώστε να έχουν και τη βιωματική εμπειρία των καινούριων γνώσεων.

Στη συνέχεια προσφέρθηκαν από τον Δήμο πάνινες τσάντες πολλαπλών χρήσεων, για την αποφυγή χρήσης της πλαστικής σακούλας, σε παιδιά και νηπιαγωγούς!

Τέλος, τα παιδιά επισκέφτηκαν το Κινητό Πράσινο Σημείο που βρισκόταν στην αυλή του νηπιαγωγείου και εναπόθεσαν ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιούμενα υλικά που είχαν φέρει από το σπίτι τους.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και σε άλλα σχολεία του Δήμου μας, με σκοπό η γνώση της σωστής διαχείρισης των αποβλήτων και της προστασίας του περιβάλλοντος  να μεταφερθεί όχι μόνο στα παιδιά, αλλά και στις οικογένειές τους.