Συνάντηση Δημάρχου Αγίας Παρασκευής με τον Υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη

Με τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλη Σάρκουλα, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Τίμο Κωστόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Μιλτιάδη Κύρκο, την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019.

Η συνάντηση διεξήχθη σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα και ο Υφυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στα ουσιαστικής σημασίας αιτήματα του Δήμου μας που του έθεσε ο Δήμαρχος και τα οποία αφορούν:

  1. Τη δημιουργία τριών νηπιαγωγείων εντός του έτους 2020, την κατασκευή των οποίων θα αναλάβουν οι «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» (Κτ.Υπ. Α.Ε.).
  2. Την ασφαλτόστρωση των οδών της Αγίας Παρασκευής από τις οποίες διέρχονται οι αστικές συγκοινωνίες.
  3. Την απαλλοτρίωση του οικοδομικού τετραγώνου 119 (πρώην Μακρή), προκειμένου να αναγείρει ο Δήμος σχολικό συγκρότημα.

Επισημαίνεται ότι η εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» είναι ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους, για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές (νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια, σωφρονιστικά καταστήματα κ.α.). Σκοπός της εταιρίας είναι η παροχή πρωτοπόρων και καινοτόμων δημοσίων κτιρίων, με σεβασμό στο περιβάλλον και κυρίως με τους ευνοϊκότερους όρους για το δημόσιο συμφέρον. Η εταιρία προήλθε από τη συγχώνευση των εταιρειών «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων» (Ο.Σ.Κ. Α.Ε.) και «Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομείων» (Δ.ΕΠ.Α.ΝΟΜ. Α.Ε.). Την 01.08.2015 η συγχώνευση ολοκληρώθηκε με την προσχώρηση και της «Θέμις Κατασκευαστική ΑΕ» στην «Κτ.Υπ. ΑΕ.».