Συνάντηση Δημάρχου με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη

Την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη συνάντησε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, προκειμένου να τηνενημερώσει σχετικά με τις ελλείψεις που έχει ο Δήμος σε αίθουσες προσχολικής εκπαίδευσης.

Σήμερα, στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας φιλοξενούνται 200 παιδιά τα οποία εντάσσονται ηλικιακά στη διετή προσχολική εκπαίδευση. Ως γνωστόν, όμως, σύμφωνα με τον Νόμο 4521/2018, από το επόμενο σχολικό έτος καθιερώνεται η διετής υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, γεγονός που υποχρεώνει το Δήμο να καλύψει με έντεκα νέες αίθουσες τις ανάγκες 220 παιδιών επιπλέον.

Για το λόγο αυτό, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Γραφείο Δημάρχου, στην οποία παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Διονύσης Λέκκας, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιαςεκπαίδευσης Β΄ Αθήνας Αθανάσιος Ανδρώνης, εκπρόσωποι του συλλόγου της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Αγίας Παρασκευής καθώς και η Διονυσία Κοπανά Αρχιτέκτων Μηχανικός από την εταιρία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (Κτ.Υπ., ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους, για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές). Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, διαπιστώθηκε έλλειψη κτιριακών υποδομών και αιθουσών, γεγονός που προβληματίζει το Δήμο μας στην εφαρμογή της διετούς προσχολικής εκπαίδευσης από το επόμενο σχολικό έτος.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε την Υφυπουργό για τα ακόλουθα:

  1. Αυτή τη στιγμή οικοδομείται το 14ο Νηπιαγωγείο, το οποίο, κατά τις εκτιμήσεις της Κτ.Υπ. Α.Ε., προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Αυγούστου του 2020 και θα έχει δύο αίθουσες.
  2. Ο Δήμος προέβη σε αγορά οικοπέδου 1.450 τ.μ.,  όπου εκεί υπάρχει η δυνατότητα προσωρινής τοποθέτησης τριών προκατασκευασμένων αιθουσών.
  3. Στους επόμενους τρεις μήνες ο Δήμος μας θα προβεί στην αγορά ενός ακόμη οικοπέδου, 1.050 τ.μ. για την οικοδόμηση νηπιαγωγείου.

Συνεχίζοντας την ενημέρωσή του ο Δήμαρχος, επισήμανε ότι όλα τα προηγούμενα ακίνητα βρίσκονται τοπογραφικά στην «κάτω περιοχή» της πόλης μας, (Κοντόπευκο – Πευκάκια). Για τις ανάγκες της «πάνω περιοχή» της Αγίας Παρασκευής, (Άη Γιάννης – Τσακός) υπάρχει στη διάθεσή του Δήμου οικόπεδο στην οδό Λεωνίδου, όπου μπορούν να λειτουργήσουν άλλες δύο αίθουσες.

Συμπερασματικά, ο Δήμαρχος διευκρίνισε ότι ο Δήμος αυτή τη στιγμή διαθέτει κατάλληλους χώρους, οι οποίοι μπορούν να φιλοξενήσουν επτά αίθουσες για την κάλυψη των αναγκών της διετούς προσχολικής εκπαίδευσης. Ωστόσο, αναζητούνται στην «πάνω περιοχή» επιπλέον κατάλληλοι χώροι για να τοποθετηθούν τέσσερις ακόμη αίθουσες ικανές να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες του Δήμου.

Η Υφυπουργός κατέγραψε τις ελλείψεις του Δήμου και υποσχέθηκε στον Δήμαρχο ότι το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων θα ικανοποιήσει πλήρως τα αιτήματα του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, έκλεισε με τον Δήμαρχο να μεταφέρει στην Υφυπουργό τις ευχαριστίες όλης της σχολικής κοινότητας του Δήμου.