Ταξίδι στην Παράδοση από τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στα Μελίσσια

Η πλατεία Αγίου Γεωργίου στα Μελίσσια γέμισε από κόσμο που συγκεντρώθηκε για να απολαύσει ένα μαγικό ταξίδι στην παράδοση.

Ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) και ο Δήμος Πεντέλης συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση «Καλαντίσματα και Παραδοσιακοί Χοροί» την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου.

Η εορταστική εκδήλωση ξεκίνησε με Καλαντίσματα από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων. Τη σκυτάλη πήρε η Χορευτική Ομάδα του Ν.Π.Δ.Δ. Δημ. Βικέλας του Δήμου Κηφισιάς που μας ταξίδεψε με παραδοσιακούς χορούς της Μακεδονίας. Συνέχισε ο Σύλλογος Κρητών Ανθούσας, Γέρακα, Παλλήνης Η Μεγαλόνησος και ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Μαρκόπουλου Μυρρινούς με νησιώτικους χορούς. Την εκδήλωση ολοκλήρωσε ο Μικρασιατικός Σύλλογος Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε του Δήμου Πεντέλης, που παρουσίασε Χριστουγεννιάτικα έθιμα και παραδοσιακούς χορούς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και πρώην Δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος, ο Πρόεδρος του ΣΒΑΠ και πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης, ο Γεν. Γραμματέας του ΣΒΑΠ, Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων και πρώην Δήμαρχος Πεύκης Παύλος Καμάρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης Λουκάς Μακρής, οι Αντιδήμαρχοι Πεντέλης Νατάσα Κοσμοπούλου, Βλάσσης Σιώμος, Γεωργία Μητροπούλου, Άντα Μπούσουλα, Άγγελος Παλαιοδήμος, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού Φωτεινή Μαρκαντώνη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων Νίκος Δροσάτος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Πολίτη και Σπύρος Φρεμεντίτης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Μελισσίων Γιώργος Δημητράκης και Γιώργος Κολοβός, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πεντέλης Γιώργος Καρβουνάκης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Παλλήνης κα Βασιλική Μελισσά, η Υπεύθυνη Τμημάτων Παραδοσιακών Χορών του Ν.Π.Δ.Δ. Δημ. Βικέλας του Δήμου Κηφισιάς κα Στέλλα Κονιτοπούλου και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος των Διαδημοτικών Πολιτιστικών Συναντήσεων «Εν Άστει», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων σε συνεργασία με τους Δήμους – Μέλη του.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη και η προβολή των πολιτιστικών δραστηριοτήτων των Δήμων και η διοργάνωση ποιοτικών ψυχαγωγικών εκδηλώσεων με κοινωνικό προσανατολισμό και ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών.