Νέα εποχή εκσυγχρονισμού και βελτίωσης στις υπηρεσίες Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής

Στην αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού και βελτίωσης της εξυπηρέτησης των πολιτών από τις υπηρεσίες Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια με τη συμμετοχή των αρμόδιων Αντιπεριφερειαρχών, του Προϊσταμένου, των Διευθυντών της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών και στελεχών της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι αποστολή τόσο των αιρετών, όσο και των στελεχών της Διοίκησης της Περιφέρειας είναι η ποιοτικότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

«Στη Διεύθυνση την οποία έχετε αναλάβει να προΐσταστε εκτιμάται ότι απευθύνονται καθημερινά περίπου 3.000 πολίτες. Είστε η υπηρεσία της Περιφέρειας με την μεγαλύτερη ζήτηση, για το λόγο αυτό οφείλουμε να δούμε πώς θα αποκτήσετε τα κατάλληλα εργαλεία που θα σας επιτρέψουν να κάνετε χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια καλύτερα τη δουλειά σας.

Είναι υποχρέωση όλων μας να συμβάλουμε σε ένα αδιάβλητο και ποιοτικότερο τρόπο εξυπηρέτησης του πολίτη. Προς την κατεύθυνση αυτή θα αξιοποιήσουμε την σύγχρονη τεχνολογία και θα προχωρήσουμε στις απαιτούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις. Η δημιουργική συνεργασία μας κατά την πρώτη περίοδο ανάληψης των καθηκόντων μου, στην οποία καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε την έκδοση χιλιάδων αδειών οδήγησης, είναι η απόδειξη ότι μπορούμε να κάνουμε πράξη το όραμά μας.

Προς την κατεύθυνση αυτή λειτούργησε και η πρότασή μας για να εκδοθεί προσωρινή άδεια οδήγησης. Πρόταση η οποία υιοθετήθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο και γίνεται πράξη σε εθνικό επίπεδο. Με τον ίδιο τρόπο θα αξιοποιηθούν και τα ΚΕΠ της Περιφέρειας μέσω των οποίων ο πολίτης θα διαπιστώσει στην πράξη ότι μπορεί να εξυπηρετηθεί χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις. 

Όλοι μαζί θα εργαστούμε για τη μετάβαση στη νέα εποχή  και για τη θωράκιση των υπηρεσιών μας από φαινόμενα διαφθοράς και γραφειοκρατίας».

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Γ. Δημόπουλος. Λ. Κεφαλογιάννη, Σ. Αντωνάκου, Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, Δ. Νάνου, Θ. Αυγερινός, Β. Γιαννακόπουλος, Λ. Κοσμόπουλος, Α. Λεωτσάκος, Ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Η. Δόλγυρας, ο Σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα οδικής Ασφάλειας Κ. Λογοθέτης, ο Ευάγγελος Ματσούκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Συγκοινωνιολόγος και Σύμβουλος του Περιφερειάρχη για θέματα Μεταφορών και οι Διευθυντές Μεταφορών, Κεντρικού Τομέα κ. Δερμιτζάκης, Δυτικής Αθήνας κ. Γυπαράκης, Νότιου Τομέα κ. Μίχου, Δυτικής Αττικής κ. Καπόγιαννης, Βόρειου Τομέα κ. Θεοδωρίδου, Ανατολικής Αττικής κ. Νταής, Πειραιώς και Νήσων κ. Κονιδάρης και προϊστάμενος ΚΤΕΟ κ. Δράγης.