Αρχική EDITORIAL Όταν τα οικονομικά της πόλης βρίσκονται σε άξια χέρια, όλα μπορούν να...

Όταν τα οικονομικά της πόλης βρίσκονται σε άξια χέρια, όλα μπορούν να συμβούν

Γράφει η Λένα Μαρκή

Τα οικονομικά ενός δήμου είναι ένας από τους πλέον σημαντικούς τομείς για ευνόητους λόγους, οι οποίοι συμπεριλαμβάνουν την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, την ανάγκη ανεύρεσης πόρων από άλλες πηγές, την δημιουργία ισολογισμού στο δήμο και παράλληλα τη λειτουργία του δήμου και την κατασκευή των απαραίτητων έργων.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής παρότι βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση λόγω αστοχιών των προηγούμενων χρόνων, της ύπαρξης του μνημονίου του Ιόλα που του αφαιρεί ένα σημαντικό ποσό κάθε χρόνο και των υπολοίπων αναγκών που διαρκώς προκύπτουν, φαίνεται ότι μπορεί και ισορροπεί. Αυτό γίνεται έκδηλο από τα τελευταία γεγονότα. Αρχικά ενώ υπήρξε μια απόσυρση της πρώτης αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού γιατί «δεν έβγαιναν» τα ποσά, τάχιστα σε μόλις μία εβδομάδα βρέθηκαν λύσεις και προσπεράστηκαν τα όποια εμπόδια. Με πυρήνα την Αντιδημαρχία Οικονομικών και τον κ. Τίμο Κωστόπουλο, σε άψογη συνεργασία με τους λοιπούς Αντιδημάρχους, εντάχθηκαν οι ανάγκες της Καθαριότητας, των Τεχνικών Έργων, αλλά και της Διοίκησης και της κάλυψης της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των δημοτών.

Και δεύτερο σημείο είναι η αναγνώριση της αξιοπιστίας του δήμου από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε η προσφορά του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων έναντι του ποσού των 2.750.000€ για την απαλλοτρίωση του Ο.Τ. 119.

Όπως έχω ξαναγράψει όλα αυτά δεν γίνονται από μόνα τους, πίσω από τις ενέργειες υπάρχουν οι άνθρωποι. Είναι ευκαιρία να παραθέσω κάποιες σκέψεις για τον παλιό μας γνώριμο τον Αντιδήμαρχο κ. Κωστόπουλο.

Παρατηρώντας τον στις εισηγήσεις και τοποθετήσεις του κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. γίνεται αμέσως αντιληπτό, ότι πρόκειται για έναν σωστό επαγγελματία και σοβαρό επιστήμονα. Υπήρξε πλήρως ενημερωμένος, ευγενής και σοβαρός, δίνοντας αναλυτικές απαντήσεις στις όποιες ερωτήσεις δέχτηκε. Δεν αμφισβητεί ουδείς, ότι από την προηγούμενη θητεία του στην Αντιδημαρχία Οικονομικών υπήρξε εργατικός και γνώστης των οικονομικών θεμάτων, όμως πλέον αποπνέει μεγαλύτερη εμπειρία και σιγουριά. Αν και είναι πολύ σύντομο το χρονικό διάστημα που κατέχει τη θέση αυτή, όλα συνηγορούν στην μελλοντική επιτυχία του.

Γενικότερα η διοικούσα παράταξη του Βασίλη Ζορμπά διαθέτει αξιόλογα και δυνατά στελέχη, τα οποία με συνεργασία και σκληρή δουλειά μπορούν να απογειώσουν την πόλη της Αγίας Παρασκευής.

Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων …