Υπηρεσία Περιβάλλοντος : Σέβομαι το περιβάλλον..Μαζεύω οτι αφήνει ο σκύλος μου

Τον τελευταίο καιρό εντονότερα παρατηρείταιστην πόλη μας η δυσάρεστηενέργεια ορισμένων συνδημοτών μας,πουσυνοδεύουν  τα κατοικίδια τους στις καθορισμένες εξόδους τους, χωρίς να λαμβάνουν μέτρα απομάκρυνσης των περιττωμάτων τώνπροσφιλών τους τετράποδων.

Πρόκειται για μια συμπεριφορά, που κάθε άλλο παρά πολιτισμό, σεβασμό προς το περιβάλλον και τους συνδημότες μας, φανερώνει. Και, παράλληλα, αποτελεί υγειονομική βόμβαμε απρόβλεπτα αποτελέσματα για τη δημόσια υγεία.

Συστήνεται οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς κατά τις εξόδους τους με τα κατοικίδιά τους, να έχουν μαζί τους πάντοτεμια νάιλον σακούλα και ένα πλαστικό γάντι για να απομακρύνουν τα περιττώματα του σκύλου τους, τα οποία θα τα τοποθετούν εντός των κάδων απορριμμάτων.

Επισημαίνεται ότι η αμέλειαάμεσου καθαρισμού τού περιβάλλοντος από τα περιττώματα είναι παράνομη και τιμωρείται με αυστηρό πρόστιμο προς τους ιδιοκτήτες.

Τα δεσποζόμενα ζώα είναι μια αξιολάτρευτη συντροφιά για μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, είναι βέβαιο, ότι αποτελούν μια χρόνια δέσμευση, την οποία έχουν αναλάβει οι ιδιοκτήτες τους, τόσο απέναντι στα κατοικίδιά τους, όσο και απέναντι στους συμπολίτες μας και το περιβάλλον.

ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΑ ΖΩΑ. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.