Ο Δημοκρατικός Γυναικείος Σύλλογος Αγίας Παρασκευής μας καλεί να τιμήσουμε το αγωνιστικό μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς

Εργαζόμενη και άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, νέα μητέρα, φοιτήτρια, συνταξιούχε,  μετανάστρια και πρόσφυγα,
     Ο Δημοκρατικός Γυναικείος Σύλλογος Αγίας Παρασκευής (μέλος της ΟΓΕ) απευθύνεται σε σένα και σε καλεί να τιμήσουμε το αγωνιστικό μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς, δυναμώνοντας την πάλη για μέτρα προστασίας της υγείας μας και των δικαιωμάτων μας.
    Αντλούμε δύναμη από το παράδειγμα χιλιάδων εργαζόμενων γυναικών και ανδρών στην παγκόσμια ιστορία, όπως οι εργάτες του Σικάγο το 1886, που δεν συμβιβάστηκαν με τις άθλιες συνθήκες εργασίας και ζωής, με τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.
    Τιμάμε τον αγώνα τους και βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο του αγώνα ιδιαίτερα σήμερα που η οικονομική κρίση ξεδιπλώνεται στην Ελλάδα, στην Ε.Ε και σε όλο τον κόσμο.
    Δε θα πληρώσουμε ξανά! Δε θα αφήσουμε να μας τσακίσει η νέα κρίση!
    Η υποκρισία της κυβέρνησης ξεχειλίζει! Επικαλούνται την “ατομική ευθύνη”, όταν  οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας μένουν απροστάτευτοι στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα supermarket. Όταν οι υγειονομικοί δίνουν τη μάχη χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
    Δεν θα μας κλείσουν το στόμα με μέτρα καταστολής και ποινικοποίησης των αγώνων του εργατικού λαϊκού κινήματος.     Βγαίνουμε μπροστά στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας!
Τον 21ο αιώνα, οι πανδημίες, οι φυσικές καταστροφές μπορούν να αντιμετωπιστούν με βάση την τεράστια επιστημονική και τεχνολογική εξέλιξη. Όμως , ο πιο θανάσιμος “ιός”, που φρενάρει αυτές τις δυνατότητες, είναι η εκμετάλλευση και καταπίεση.     Η πιο αποτελεσματική θεραπεία είναι ο αγώνας για τα δικαιώματά μας.
Η επόμενη μέρα δεν πρέπει να μας βρει παροπλισμένες και απογοητευμένες. Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει δυνατές και μαχητικές.
Παίρνουμε τη σκυτάλη από τις πρόσφατες κοινές αγωνιστικές δράσεις με εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, τους αγροτικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα.

Δημοκρατικός Γυναικείος Σύλλογος Αγίας Παρασκευής