Πρωτομαγιά : Τι να προσέξετε στην αγορά φυτών

Διαφορετική θα είναι η Πρωτομαγιά για πολλούς Έλληνες αφού λόγω του απαγορευτικού, δε θα γιορτάσουν την ημέρα με εκδρομές στις εξοχές, αλλά με αγορές λουλουδιών από φυτώρια. Οι ειδικοί τονίζουν πως και στην αγορά των φυτών πρέπει να τηρούνται οι κανόνες προφύλαξης. 

Η πρωτομαγιά είναι η μέρα των λουλουδιών, η μέρα για να ξεφύγουμε από το γκρίζο και να μπει λίγο χρώμα, αλλά και άρωμα στη ζωή μας. Τα μαγιάτικα στεφάνια σε πρώτη ζήτηση.

Οι ειδικοί επισημαίνουν, όμως, πως και στην αγορά των φυτών πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί. 

«Το μόνο που κινδυνεύουμε από τα φυτώρια είναι μην υπάρχουν πολλοί πελάτες εκείνη την ώρα και έρθουμε πολύ κοντά. Τα φυτά και να τα πιάσουμε ακόμη κι αν είχε πιάσει ένας άλλος πελάτης το φυτό και να υποθέσουμε ότι είχε τον κορωνοιό αν εμείς με το που θα φτάσουμε σπίτι πλύνουμε τα χέρια μας και δεν τα βάλουμε στο πρόσωπό μας πριν τα πλύνουμε είναι απόλυτα ασφαλές» λέει χαρακτηριστικά ο Θόδωρος Βασιλακόπουλος, Καθηγητής πνευμονολογίας- εντατικής θεραπείας της ιατρικής σχολής Αθηνών.

Προσοχή όμως χρειάζεται να δείξουν και όσοι επιλέξουν να φτιάξουν το μαγιάτικο στεφάνι στην φύση. Πρέπει να μην μαζευτούμε να γιορτάσουμε με πολλούς φίλους, αλλά και να κρατάμε αποστάσεις μεταξύ μας.