Σήμερα ανοίγει Πρόσκληση προς τους Δήμους για δωρεάν Wi-Fi σε δημόσιους χώρους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιεύσεισήμερα την 4η Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για κουπόνια WiFi4EU, για τη δημιουργία δωρεάν δικτύων Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως Δημαρχεία, δημόσιες βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσια πάρκα και πλατείες.

Η Πρόσκληση θα είναι ανοικτή για μιάμιση ημέρα σε Δήμους ή ενώσεις Δήμων στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ισλανδία και τη Νορβηγία, και συγκεκριμένα από σήμερα, 3 Ιουνίου 2020, 14.00 ώρα Ελλάδοςέως αύριο, 4 Ιουνίου 2020, 18.00 ώρα Ελλάδος.

Οι Δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για 947 κουπόνια αξίας 15.000 ευρώ το καθένα.

Ο κ. Τιερί Μπρετόν, Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, δήλωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την έναρξη της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων για τον τέταρτο και τελικό γύρο των κουπονιών WiFi4EU. Η δωρεάν συνδεσιμότητα σε δημόσιους χώρους σε ολόκληρη την Ευρώπη ωφελεί εξίσου τους πολίτες και τους τουρίστες, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τα θετικά αποτελέσματα των συνδεδεμένων τοπικών κοινοτήτων».

Από τη στιγμή που οι Δήμοι καταχωριστούν στην ειδική πύλη WIFI4EU, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για κουπόνι με ένα μόνο κλικ.

Τα κουπόνια θα διανέμονται κατά σειρά προτεραιότητας, αλλά για να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή γεωγραφική ισορροπία, κάθε συμμετέχουσα Χώρα θα δικαιούται τουλάχιστον 15 κουπόνια.

Η εν λόγω Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων σηματοδοτεί την τέταρτη και τελευταία Πρόσκληση για το Πρόγραμμα WiFi4EU. Από το 2018 που ξεκίνησε το πρόγραμμα, έχουν χορηγηθεί συνολικά 7 980 κουπόνια και 120 εκατομμύρια ευρώ ως χρηματοδότηση.

Πληροφορίες σχετικά με τη δυνατότητα συμμετοχής στην Πρόσκληση WiFi4EU, καθώς και ιστορίες τοπικών κοινοτήτων, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα WIFI4EU.Περαιτέρω πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο, στις Ερωτήσεις και Απαντήσεις και σε αυτό το ενημερωτικό δελτίο .

ΟΧάρτης εδώ απεικονίζει τον αριθμό των Δήμων σε όλη την Ευρώπη που έχουν μέχρι στιγμής επωφεληθεί από το Πρόγραμμα.