Aπόψεις του συλλόγου κατοίκων Τσακού για το αθλητικό Κέντρο στα Πευκάκια

Στα πλαίσια του διαλόγου της  Επιτροπής διαβούλευσης,της οποίας νόμιμοι εκπρόσωποι του συλλόγου κατοίκων Τσακού, είναι οι, Πρόεδρος Π. Πανουτσακόπουλος και μέλος του Δ.Σ., Δ. Αυγερόπουλος, για την ανάπλαση των 23 στρεμμάτων στα Πευκάκια και με βάση το σχέδιο διαβούλευσης που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, ο Σύλλογος του Τσακού θα συμβάλλει με θέσεις και προτάσεις στην ανάπλαση του χώρου που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των Δημοτών, των αθλητικών σωματείων και της σχολικής κοινότητας.

Σαν γενική αντίληψη θα προτείναμε η έκταση αυτή να μην γίνει ένα υπερτοπικού χαρακτήρα Αθλητικό Κεντρο, που θα επιβαρύνει επιπλεον, το ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον της περιοχής, αλλά να γίνει ένας χώρος πολιτισμού και αναψυχής, με χώρους άθλησης, που να εξυπηρετούν όλους τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής χωρίς οικονομική επιβάρυνση η άλλους περιορισμούς (π.χ.. να καταληφθούν από σωματεία).

Στα πλαίσια αυτά η πρόταση από μεριάς του δήμου να αναπλαστεί ο χώρος αποκλειστικά  και μόνο σαν  Αθλητικό Κέντρο  και μάλιστα από ιδιώτες με τη μορφή των ΣΔΙΤ, μας βρίσκει αντίθετους, γιατί αυτό θα δημιουργήσει  ακριβώς εμπόδια στην πολύπλευρη και ελεύθερη πρόσβαση, όπως αναφέραμε πιο πάνω.

Έτσι  η μεν χρηματοδότηση θα πρέπει να αναζητηθεί από κονδύλια κρατικά, περιφέρειας και από Ευρωπαικούς πόρους.

Ως προς δέ το συγκεκριμένο σχέδιο, που παρουσιάστηκε από το δήμο, οι παρατηρήσεις μας είναι ότι υπάρχει μεγάλη κάλυψη χώρου με αθλητικές εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη πρασίνου  και χώρων πολιτισμού και αναψυχής.

Εμείς σαν Σύλλογος κατοίκων Τσακού, θα συμβάλλουμε μαζί με τους άλλους συλλόγους και φορείς της πόλης στην υλοποίηση της ανάπλασης του χώρου στην παραπάνω κατεύθυνση.

ΑΠΟ ΤΟ

Δ.Σ.  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΣΑΚΟΥ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΑΥΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ