Αρχική ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΑΟΔΑΠ Για αμνησία κατηγορεί ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Παπασπύρος εκπρόσωπο της “ΝΙΚΗΣ”...

Για αμνησία κατηγορεί ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Παπασπύρος εκπρόσωπο της “ΝΙΚΗΣ” στο Δ.Σ.

Με το ακόλουθο εμπεριστατωμένο και σαφές κείμενο απαντάει ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, κ. Σπύρος Παπασπύρος, στον κ. Λεωνίδα Παπασταθόπουλο μέλος του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου από την πλευρά της “Νίκης των πολιτών”. Αφορμή σχόλιο του δευτέρου σε ιστό κοινωνικής δικτύωσης (που δημοσιεύεται στο τέλος του άρθρου) σχετικά με το κλείσιμο της αίθουσας γυμναστικής στην οδό Ο. Ανδρούτσου στον Τσακό.

Τον κατηγορεί για αμνησία, για άρνηση ψήφισης αναπλάσεων σε χώρους του ΠΑΟΔΑΠ και για φυλλάδια με τα προγράμματα του ΠΑΟΔΑΠ αξίας 5000€ που κατέληξαν … στην ανακύκλωση.

*****

Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον κ. Λεωνίδα Παπασταθόπουλο, μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ τοποθετημένο από τον τ. Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο, διότι μου δίνει την ευκαιρία να διαλευκάνω ορισμένα πράγματα και να αναφερθώ σε ορισμένα άλλα, για τα οποία από διακριτικότητα (αν θέλετε) δεν είχα αναφέρει. Και την ευκαιρία μου την έδωσε, με ένα κείμενό του που δημοσίευσε στις 19/6/2020. Πριν ξεκινήσω, θα ήθελα να τονίσω ότι δέχομαι την οποιαδήποτε κριτική μου γίνεται και την σέβομαι, φθάνει να μην περιέχει απαράδεκτα υπονοούμενα.

Γράφει στο κείμενό του ο κ. Παπασταθόπουλος : «Ο ΠΑΟΔΑΠ κλείνει την αίθουσα γυμναστικής στην Ανδρούτσου, που επί 12 χρόνια γυμνάζονται οι κάτοικοι του Τσακού και της Νέας Ζωής και τα παιδιά του Τάε Κβο Ντο, γιατί λέει τα έσοδα από τις συνδρομές είναι πολύ λίγα για να καλύψουν το ενοίκιο.7000 € τον χρόνο!!!».

Ο κ. Παπασταθόπουλος ήταν μέλος της προηγούμενης διοικήσεως του ΠΑΟΔΑΠ. Δε γνωρίζει ότι με την αλλοπρόσαλλη τακτική τους, οι χρήστες της αιθούσης αυτής έφθασαν να είναι μόλις 20-25 (σκοπίμως δεν το αναφέρει) που μάλιστα παρακολουθούν τα ίδια προγράμματα και σε άλλες αίθουσες;

Δεν γνωρίζει ότι η αίθουσα εχρησιμοποιείτο μόνο για συνολικά 16 ώρες εβδομαδιαίως για 9 μήνες;

Δεν γνωρίζει ότι τα λειτουργικά έξοδα της αιθούσης ανέρχονται σε 12.000 ευρώ ετησίως (χωρίς να υπολογίζεται η μισθοδοσία των γυμναστών) ενώ τα έσοδα από αυτήν σε λιγότερο από 1000 ευρώ ετησίως;

Δεν γνωρίζει επίσης ότι η αίθουσα έχει κριθεί ακατάλληλη για τέτοια προγράμματα, λόγω της διαρρυθμίσεώς της;

Τα γνωρίζει.

Αναφέρεται ο κ. Παπασταθόπουλος στα «έξοδα» για τον Κινηματογράφο. Γράφει λοιπόν: «Και δεν θα αναφερθώ στα 1.500€ που θα κοστίσει το 8σέλιδο!!! πρόγραμμα του κινηματογράφου, ενώ έβγαινε δωρεάν, στις 2.500€ φουσκωτή οθόνη, στα 700€ στις τοπικές ιστοσελίδες ενώ το πρόγραμμα του κινηματογράφου δημοσιεύεται σε όλα τα έντυπα κ.λ.π.».

Η «πονηριά» είναι ότι αναφέρεται σε τμήματα της συνολικής λειτουργίας, ενώ στην πραγματικότητα φέτος η συνολική λειτουργία του Κινηματογράφου κοστίζει το ίδιο όπως τα προηγούμενα χρόνια, παρ΄ότι περιλαμβάνει κάποια πράγματα επιπλέον.

Δεν το γνωρίζει αυτό ο κ. Παπασταθόπουλος; Το γνωρίζει.

Αναφέρεται τέλος ο κ. Παπασταθόπουλος σε ένα τριήμερο εκδηλώσεων για παιδιά και στο κόστος της. Μια εκδήλωση που ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα στο Διοικητικό Συμβούλιο («πλην Λακεδαιμονίων», ο μόνος αρνητικός ήταν ο κ. Παπασταθόπουλος κάτι που μάλλον “ξέχασε” να το αναφέρει), για την οποία ο υπολογισμός που κάνει είναι «τρεις το λάδι τρεις το ξύδι».

Δεν αναφέρει ότι η όλη εκδήλωση περιλαμβάνει τα πάντα (υλικά, ταινία-παραστάσεις, ηχοφωτιστικά, μεταφορές γιατί θα γίνει σε 3 διαφορετικά σημεία, έντυπη διαφήμιση κλπ).

Και ως επιστέγασμα, συνυπολογίζει φυσικά και τον ΦΠΑ (υποχρεωτικός σε παροχή υπηρεσιών) για να φανεί μεγάλο το ποσόν. Θέλω να πιστεύω ότι το μόνο που θέλει να θίξει είναι η δήθεν σπατάλη και τίποτε άλλο (καλά θα κάνει να το ξεκαθαρίσει), γιατί θα πρέπει να απαντήσω διαφορετικά.

Θα ήθελα να του λοιπόν να του υπενθυμίσω (για ν΄αναφέρω μόνο ένα μικρό παράδειγμα) ότι σπατάλη είναι να αναλαμβάνεις προσωπικά την ευθύνη να σχεδιάσεις και να εκδώσεις ένα φυλλάδιο των προγραμμάτων του ΠΑΟΔΑΠ τον Μάϊο-Ιούνιο για να είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο (με την έναρξη των προγραμμάτων), να «καταφέρνεις» να το έχεις έτοιμο το Δεκέμβριο, να δίνεις εντολή να εκτυπωθεί τότε που δεν έχει πια καμμία χρησιμότητα και να «πετάς» έτσι 5.000 ευρώ (τα 20.000 έντυπα κατέληξαν τελικά στην ανακύκλωση). Προφανώς θα το θυμάται μιας και είχε αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη αυτή, ως μέλος της Διοικήσεως..

Ο κ. Παπασταθόπουλος ΑΡΝΗΘΗΚΕ να ψηφίσει την ανάπλαση του Ωδείου και των γηπέδων τένις (που όλα παρελήφθησαν σε άθλια κατάσταση), την υγρομόνωση των Γραφείων του ΠΑΟΔΑΠ (που χρόνια τώρα «μπάζουν» νερά), την πραγματοποίηση των αθλητικών και πολιτιστικών προγραμμάτων, την αύξηση των εσόδων του ΠΑΟΔΑΠ, την λειτουργία του Θερινού Κινηματογράφου κ.α.

Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη του να κάνει τέτοιου είδους αντιπολίτευση έστω και μοναχική. Θα την προτιμούσα όμως να είναι εποικοδομητική (κάτι που ελάχιστες φορές κάνει στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., σε αντίθεση με τους υπολοίπους). Και γνωρίζει ότι όσες, ελάχιστες, φορές το έκανε, οι προτάσεις του έγιναν δεκτές. Όπως γίνονται δεκτές όλες οι εποικοδομητικές προτάσεις της αντιπολιτεύσεως, γιατί μόνο έτσι (όλοι μαζί) μπορούμε να πάμε τον Οργανισμό μπροστά. Σε κάθε περίπτωση, του αφιερώνω το ποίημα του Μανόλη Αναγνωστάκη «Φοβάμαι» (με κάποιες τροποποιήσεις βέβαια).

ΥΓ: Ο ΠΑΟΔΑΠ δε διαθέτει τμήμα εκμάθησης Τάε Κβο Ντο αλλά Τζούντο…Λεπτομέρειες φυσικά, αλλά όχι όταν κάποιος είναι επί χρόνια στέλεχος του ΔΣ.

*****

Και το επίμαχο σχόλιο του κ. Λεωνίδα Παπασταθόπουλου στο Facebook: