Τριήμερη παιδική διασκέδαση από τον ΠΑΟΔΑΠ με κουκλοθέατρο, σινεμά και καραγκιόζη

Τρεις μέρες αφιερωμένες στην ψυχαγωγία των παιδιών ετοίμασε ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός για τις 3, 4 και 5 Ιουλίου σε σχολεία που καλύπτουν όλη την πόλη. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν κουκλοθέατρο, προβολή ταινίας και καραγκιόζη από τον Αλέξανδρο Μελησσινό.

Είσοδος ΔΩΡΕΑΝ.

***

Κουκλοθέατρο: Το ταξίδι του ασβεστούλη

3/7, ώρα 9 μ.μ. στο 5ο Γυμνάσιο (Καραϊσκάκη 76 & Λέλας Καραγιάννη, Τσακός)

Το ταξίδι του ασβεστούλη. Μια παράσταση για μικρά παιδιά. Οι απορίες ενός μικρού παιδιού που θέλει να γνωρίσει τον κόσμο και το ταξίδι του παρέα με τον ασβεστούλη. Μια παράσταση εκπαιδευτικού χαρακτήρα ευαισθητοποιημένη πάνω σε θέματα υγιεινής των δοντιών, οικολογίας, ανακύκλωσης, μυθολογίας, αστρονομίας κ.α.

Ταινία: Γοριλομπελάδες

4/7, ώρα 9 μ.μ. στο 7ο δημοτικό σχολείο (Λυκούργου & Αρτέμωνος , Κοντόπευκο)

Ο Νιφάδας είναι πολύ γλυκός αλλά και πολύ ξεχωριστός, αφού είναι ο μοναδικός λευκός γορίλας στον κόσμο και το κύριο αξιοθέατο του ζωολογικού κήπου. Τα παιδιά τον λατρεύουν! Κάτι που δεν ισχύει όμως για τους άλλους γορίλες του κήπου, που τον απορρίπτουν λόγω της διαφορετικότητας του… Ο Νιφάδας τότε θα πάρει τη μεγάλη απόφαση να κάνει τα πάντα για να πάψει να είναι διαφορετικός! Με τη βοήθεια του καλύτερού του φίλου, ενός εκκεντρικού κόκκινου πάντα που ακούει στο όνομα Αιλούρ, ο Νιφάδας σχεδιάζει μια μυστική αποστολή να γλιστρήσει έξω από το ζωολογικό κήπο. Και τότε ξεκινούν οι… Γοριλομπελάδες! Και οι δύο φίλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μάγισσες, επιστήμονες και πολλούς άλλους μπελάδες, χαρίζοντας ατέλειωτες στιγμές γέλιου σε μικρούς και μεγάλους!

Καραγκιόζης: Καραγκιοζοπαίχτης Αλέξανδρος Μελισσηνός

5/7, ώρα 9 μ.μ. στο 9ο δημοτικό σχολείο (Ναυπακτίας 53-55, Πευκάκια)

Ο Αλέξανδρος Μελισσηνός, γνώρισε τον κόσμο του Θεάτρου Σκιών από πολύ μικρός, τόσο λόγω του πατέρα του, επίσης καραγκιοζοπαίχτη, όσο και λόγω ευρύτερης τριβής με τα λαϊκά θεάματα των Επτανήσων. Η ενασχόληση του με το θέατρο σκιών άρχισε όταν ήταν πολύ μικρός διότι ο πατέρας του ήταν ερευνητής του θεάτρου σκιών (και έπειτα καραγκιοζοπαίχτης), όποτε βρισκόταν συνέχεια ανάμεσα σε καραγκιοζοπαίχτες. Ένα μεγάλο μέρος τον παραστάσεων το εμπνέεται από την μυθολογία και την ιστορία, όπως επίσης και από τα παραμύθια. Όμως και η σημερινή εποχή είναι πηγή έμπνευσης. Όταν τα συνδυάζεις μεταξύ τους, τότε έχει μεγάλο ενδιαφέρον.