Φονική κακοκαιρία στην Εύβοια: Επτά τα θύματα – Εντοπίστηκε νεκρός αγνοούμενος

Μεγαλώνει κι άλλο ο τραγικός απολογισμός από την φονική θεομηνία. Ερευνες για ακόμη έναν άνδρα. Βαριά “πληγή” στο νησί από την κακοκαιρία.

Η τραγωδία στην Εύβοια δεν έχει τέλος, καθώς ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα, με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, ο αριθμός των νεκρών από την Εύβοια ανέρχεται σε 7, ενώ ένας ακόμη άνθρωπος αγνοείται.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τους νεκρούς στην Εύβοια


Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, αναφορικά με τα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 09 Αυγούστου 2020 στην Κεντρική Εύβοια, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 664 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων.
Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 97 παροχές βοηθείας για απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημεία από οχήματα και οικίες και συγκεκριμένα:

  • το Π.Σ. έχει πραγματοποιήσει 82 απομακρύνσεις ατόμων εκ των οποίων: 54 απομακρύνσεις με επίγεια μέσα και 28 ακόμη με 1 Ε/Π SAR και
  • το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έχει πραγματοποιήσει 15 απομακρύνσεις ατόμων με 2 Ε/Π SAR.

Χωρίς τις αισθήσεις τους μεταφέρθηκαν επτά (7) άτομα και συγκεκριμένα:

Συνεχίζονται οι έρευνες για την αναζήτηση ενός (1) αγνοούμενου ατόμου στην περιοχή Μπούρτζι.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, στις περιοχές που εκδηλώθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

άλτη.

“Αυτοψία” στα Πολιτικά Ευβοίας έκανε το τηλεοπτικό συνεργείο του ΑΝΤ1, με τους κατοίκους να αφηγούνται τη στιγμή που ήρθαν αντιμέτωποι μέσα στην νύχτα, με τα ορμητικά νερά που “μπούκαραν” στα σπίτια τους. Θρήνος κι απόγνωση σε Λευκαντί και Μπούρτζι, που χτυπήθηκαν ανελέητα από το μένος των στοιχείων της φύσης.

Εν τω μεταξύ, στη διάσωση και περισυλλογή μίας 73χρονης που παρασύρθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Λευκαντίου μετά από υπερχείλιση του ποταμού Λήλαντα, προχώρησε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Η 73χρονη, όπως και ένας 72χρονος που αγνοείτο στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, διέμεναν σε κατοικία της περιοχής μαζί με άλλα τρία άτομα. Η άτυχη ηλικιωμένη παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δέχτηκε κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων (Δ.Κ. Ψαχνών και Τ.Κ. Πολιτικών) και Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας και κυρίως στις περιοχές Μπούρτζι, Βασιλικό, Πολιτικά, Λευκαντί, Σταυρό, Κοντοδεσπότι, Ψαχνά και Χαλκίδα.

ant1news.gr