ΚΕΔΕ: Αναβάλλεται το συνέδριο από 1 έως 3 Οκτωβρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη

Στην αναβολή του συνεδρίου της, προχωρά και επίσημα η ΚΕΔΕ. Υπενθυμίζεται ότι είχε ανακοινωθεί ότι το συνέδριο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από 1 έως 3 Οκτωβρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη. Τώρα, η ΚΕΔΕ σχεδιάζει 12 περιφερειακά συνέδρια με τη συμμετοχή έως και 100 ατόμων και ένα κεντρικό με την συμμετοχή μελών του ΔΣ των προεδρείων της ΠΕΔ, της ΕΔΕΥΑ κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι το εξ αναβολής συνέδριο της ΚΕΔΕ επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 16 και 17 Μαρτίου, με θέμα: «Μεταρρύθμιση & Ανασυγκρότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Στόχος του συνεδρίου ήταν είναι η αξιολόγηση, επεξεργασία και υποβολή προτάσεων για την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων, τόσο μεταξύ του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και μεταξύ των Περιφερειών και των Δήμων, καθώς και για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων προς τους Δήμους με συνακόλουθη εξασφάλιση των πρόσθετων οικονομικών πόρων και του προσωπικού, ωστόσο, καθώς το πόρισμα της Επιτροπής Κοντιάδη, σύμφωνα με τον υΠΕΣ, αναμένεται το επόμενο διάστημα, ο συγκεκριμένος στόχος, εκ των πραγμάτων, ακρυώνεται.

Στο Συνέδριο παράλληλα είχε αποφασισθεί να συζητηθούν σε θεματικές ενότητες:

  • Η συμμετοχή των Ο.Τ.Α. στο νέο ΕΣΠΑ & τα Αναπτυξιακά Προγράμματα των Δήμων
  • Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης -Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία
  • Το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό.
  • Η συνεργασία της Κ.Ε.Δ.Ε. με την Επιτροπή Ελλάδα 2021