Γιάννης Σερκεδάκης, υποψήφιος πρόεδρος Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης: Νέοι ορίζοντες και νέες αρχές για την Ελληνική Αντισφαίριση

Βρισκόμαστε στην αρχή ενός νέου κεφαλαίου που προσδοκά την σοβαρή ανάπτυξη του τένις στην Πατρίδα μας.
 
Μετά από δεκαετίες αδράνειας, όπου η ανάπτυξη μετρήθηκε σε μια κλίμακα που δεν ισχύει για τον υπόλοιπο κόσμο του τένις, τώρα βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας νέας αρχής, η οποία φέρνει νέες προκλήσεις για όλους μας, με στόχο να ανεβάσουμε το τένις στην πατρίδα μας  στο επίπεδο που της αξίζει. 
 
 H Ελλάδα πάντα πρωτοπόρος με την καθιέρωση των Ολυμπιακών Αγώνων μεταλαμπάδευσε όχι μόνο το ευ αγωνίζεστε, αλλά και το Δημοκρατικό Ιδεώδες της χώρας μας σε όλο τον κόσμο.

Οι εξυγιαντικοί κανόνες που φέρνει το ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ και ο εκσυγχρονισμός του χώρου στα διεθνή πρότυπα επιβάλουν εναλλακτικές διαχρονικές λύσεις με το βλέμμα στο μέλλον τόσο σε επίπεδο διοικήσεων όσο Αθλημάτων και Αθλητών.
 
Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα για όλους εμάς που ασχολούμαστε με το τένις, να σκεφτούμε σοβαρά το μέλλον αυτού του αθλήματος στη χώρα μας. Πρέπει να αναδιαρθρώσουμε και να αναπτύξουμε το παιχνίδι του τένις σε διεθνή πρότυπα.  Όλοι συνειδητοποιούμε ότι τέτοια αναδιάρθρωση και σοβαρή ανάπτυξη μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω οργάνωσης και σωστού προγραμματισμού. Η ευθύνη μας, επομένως, να αναπτύξουμε αυτό το παιχνίδι, το οποίο όλοι αγαπάμε, σε υψηλό διεθνές επίπεδο, είναι μεγάλη.  
 
Αυτή είναι η νέα πρόκληση που αντιμετωπίζουμε τώρα· πως θα αναδιαρθρώσουμε  το άθλημα του τένις στη χώρα μας, ώστε να πλησιάσει τα υψηλά διεθνή πρότυπα. Είναι μια πρόκληση που αντιμετωπίζουμε όλοι μας.
 
– Τώρα είναι η  μοναδική ευκαιρία που οι 2 Αθλητές μας Στέφανος και Μαρία διαπρέπουν στο Παγκόσμιο Τένις να αναδιατάξουμε την υποδομή του Ελληνικού Τένις.
– Τώρα είναι η ώρα  να αποκτήσουμε Πρωτάθλημα Αντρών – Γυναικών με 18 Τουρνουά ετησίως σε όλη την Ελλάδα που εκτός της Αθλητικής δράσης θα προκαλέσει το αυξημένο ενδιαφέρων των Χορηγών, συμβάλλοντας έτσι στη περεταίρω οικονομική αυτοδυναμία του Αθλήματος.
– Τώρα είναι η ώρα να αποκτήσει  το Τένις το Σπίτι του με το Εθνικό Κέντρο Αντισφαίρισης.
– Τώρα είναι η ώρα για ένα πενταετές σχέδιο Ανάπτυξης του Ελληνικού Τένις.
– Έχουμε σχέδιο για την μεταcovid  εποχή για την βιωσιμότητα και ανάπτυξη των Σωματείων.
 
Ήρθε η ώρα για όλους εμάς, που πιστεύουν σε ένα καλύτερο, φωτεινότερο, πλουσιότερο μέλλον για το  τένις στη χώρα μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρόκληση, στο όνομα των παιδιών μας, στο όνομα όλων των παικτών μας, στο όνομα αυτών των νέων πρωταθλητών του τένις, που αναζητούν και θέλουν να δουν το άθλημά τους να αναπτύσσεται σωστά, με σεβασμό προς το μέλλον.  
 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΡΚΕΔΑΚΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΥΠ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Φ.Ο.Α
.